Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

TEHNOLOĢIJAS: Telefons kā palīgs virtuvē

© Publicitātes foto

Ja iedvesma virtuvē apsīkusi un vajadzīga palīdzība ēst gatavošanā, atliek tikai pasniegties pēc sava viedtālruņa. Māja piedāvā sešas aplikācijas, kas atvieglos rosīšanos un palīdzēs pagatavot gan dažādu svētku galdu viesu uzņemšanai, gan vienkāršu maltīti vakariņām.

YUMMLY ir viena no plašākajām recepšu aplikācijām, kas ēdiena gatavošanu pārvērš par vizuāli skaistu un garšas ziņā bagātu piedzīvojumu, ļaujot sekot līdzi uzņemto kaloriju un uzturvērtību daudzumam. Yum (aplikācijai lietots arī šis saīsinājums) var atrast personalizētas receptes, kas papildinātas ar ieteikumiem no citiem lietotājiem; izvēlēties receptes, kas atbilst tavai diētai, iecienītākajām garšām vai produktiem, alerģijām utt.; kā arī piedāvā tev iespēju ievadīt vietnē ledusskapī pieejamos ingredientus, lai norādītu tiem atbilstošās receptes.

ALL RECIPES ir līdzīga aplikācija Yum, kas atšķirībā no iepriekšminētās ļauj izveidot savu iepirkumu sarakstu un pie izvēlētās receptes piedāvā vēl vairākas līdzīgas, ko iesaka pamēģināt. Izvēloties sev interesanto recepti, pirms gatavošanas var palasīt citu lietotāju atsauksmes, lai pēc viņu novērtējuma izdomātu, vai ir vērts veltīt laiku izvēlētajam variantam vai izmantot iespēju atrast tam līdzīgos. Vēl viena iespēja, ko piedāvā All recipes, ir savu bilžu pievienošana. Izvēlies recepti, pagatavo to pati, nofotografē un padalies ar aplikācijas komandu un citiem lietotājiem.

KITCHEN STORIES ir video un bilžu digitālā pavārgrāmata, kurā līdztekus sastāvdaļu uzskaitījumam dažām receptēm pievienoti uzskatāmi soli pa solim videomateriāli. Liels pluss ir iespēja izvēlēties porciju skaitu, ļaujot aplikācijai pašai izvēlēties ingredientu daudzumu mērvienībās. Kad esi izvēlējusies recepti, ko vēlies izmēģināt, bet attopies, ka virtuvē nav nekā no nepieciešamajiem produktiem pagatavošanai, līdz iepirkuma saraksta sastādīšanai ir tikai viens klikšķis – aplikācija pati automātiski ieraksta visas sastāvdaļas digitālā iepirkumu sarakstā. Tām, kurām patīk strikti sekot norādījumiem un kuras nepaļaujas uz savu novērtējumu, pieejama taimera opcija. Uzstādi laiku, un telefons tev atgādinās, kad no krāsns izņemt perfekto steiku. Šī, starp citu, ir viena no parocīgākajām un vizuāli skaistākajām aplikācijām, kas ir ērta lietošanā gan iesācējām, gan pieredzējušām saimniecēm.

GARDEN PLATE ir veselīgas receptes mūsdienās aizvien lielāku popularitāti gūstošajai vegānu subkultūrai vienuviet. Aplikācija ir vizuāli pievilcīga, un katra recepte ir papildināta ar uzskatāmām, kārdinošām fotogrāfijām, kas mudina izmēģināt savus spēkus konkrētā ēdiena pagatavošanā. Vietnē ir vairākas sadaļas ar receptēm: atsevišķi vegāniem, svaigēdājiem, tiem, kas vēlas ēst produktus bez glutēna. Lai gan aplikācija ir bezmaksas, atsevišķas receptes pieejamas tikai premium jeb maksas versijā.

LIFESUM ir aplikācija veselīgā dzīvesveida piekritējiem vai tiem, kas vēlas par tādiem kļūt. Vietne no trim piedāvātajiem plāniem piedāvā izvēlēties sev vajadzīgo – ēst veselīgi un sekot līdzi nepieciešamo uzturvielu uzņemšanai, svara zaudēšanai vai muskuļu masas palielināšanai. Ievadot pamata informāciju par sevi, aplikācija sarēķina tieši tev atbilstošāko saturu. Turpat var sekot līdzi, cik kalorijas dienas gaitā uzņem, cik patērē sportojot, kādā daudzumā uzņem konkrētās uzturvielas un cik ūdens izdzer.

365 FOOD TIPS ir viena no interesantākajām aplikācijām, lai gan virtuvē praktiski ir maz noderīga. Tā lietojama kā padomu ābece, jo katru dienu piedāvā ar pārtikas produktiem saistītu padomu 365 dienu garumā. Piemēram, vai zināji, ka neliela šķipsniņa sarkanā pipara ēdienā palīdz samazināt apetīti? Vai to, ka maz novērtētais kanēlis normalizē cukura līmeni asinīs? Un ka viena sauja ķiršu dod tādu pašu efektu kā tablete pret galvassāpēm?