Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

SUŅU HOROSKOPI (un kā tie attiecas arī uz cilvēkiem)

© publicitātes foto

Cilvēka raksturs ieskicēts tā dzimšanas astroloģiskajā kartē. Taču horoskopu iespējams izveidot jebkuram un jebkam – arī mūsu uzticamākajiem četrkājainajiem draugiem – suņiem. Viņi taču ir tikpat dažādi kā mēs, turklāt – katram sunim ir tas viens, īstais, saimnieks. Viņa ģimene un draugs. Kurš kuru patiesībā izvēlas – ej nu sazini...

Suns-Auns. Drosmīgs, aktīvs, ar spilgti izteiktu «visa kā izpētīšanas» instinktu, tāpēc jāseko līdzi, lai neiekultos nepatikšanās nepareizas audzināšanas dēļ – dresūrai ir jāpievērš īpaša uzmanība. Pēc rakstura – labdabīgs, panaivs. Tomēr, ja viņu iespiedīs pārāk stingros rāmjos, nerūpēsies par viņu, nepievērsīs uzmanību, šis suns var pārvērsties par agresīvu, egoistisku, aprobežotu dzīvnieku. Toties, ja neskoposieties ar uzslavām, viņš jūs aizstāvēs līdz pēdējam. Ir uzticīgs, saimnieka vietā «paņem» viņa slimības. SuņaAuna ierašanās mājās parasti ir impulss kam jaunam, vai arī tiek sūtīts kā to īpašību kompensācija, kas tobrīd var būt vajadzīgas – iedvesma, pārliecība par sevi. SunsAuns gandrīz vienmēr atgādina savu saimnieku. Piemērots cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu.

Suns-Vērsis. Veselīgi, enerģiski, izturīgi suņi, kaut arī nevar teikt, ka ļoti mīl fiziskas aktivitātes. Taču viņiem var būt tieksme uz aptaukošanos un alerģijām, tāpēc uz zināmu fizisko slodzi jāmudina gan. Viņiem nepatīk pārmaiņas, jaunievedumi; viņi var būt pat ļoti slinki. Vislabākais – stabilitāte un miers. Ja nav audzināts, var kļūt pat inerts un nepaklausīgs. Kaut gan sunsVērsis ir pēc dabas jauks, labsirdīgs, mīlīgs un pacietīgs, ja to patiesi nokaitina, viņš kļūst nevaldāms un patiešām bīstams, īpaši tāpēc, ka labāk par citiem pacieš sāpes. Mīl labi paēst, īpaši garšo gaļa. Apmācot nepieciešama pacietība. Labi jūt emocionālo stāvokli un pieskaņojas tam. Nemīl prasīgus, uzbāzīgus ļaudis. Ja jūsu dzīvē parādījies sunsVērsis, var atrisināties kādas finanšu problēmas un uzsmaidīt veiksme.

Suns-Dvīņi. Šīs zīmes suņi mēdz būt apķērīgi, ziņkārīgi, saprātīgi, kustīgi. Ar šādu suni garlaicīgi nebūs. Viņš ir pievilcīgs un vēlas tāds justies – apmīļots, pamanīts, mīlēts. Necieš vientulību. Labprāt dauzās, mīl bērnus, piedzīvojumus. Kaut kur doties? Super! Labākā vieta taču ir uz automašīnas aizmugurējā sēdekļa! Labi pavadoņi dažādās ekspedīcijās. Pie ūdens peldēm jāradina –tas viņiem ne īpaši tīk. Arī garlaicība un vienveidīgums viņiem netīk. Slieksme uz viltīgiem izgājieniem. Jūs taču zināt šo patiesas nevainības izteiksmi acīs, sēžot izārdītas istabas vidū... Un «patiešām, kas nozadzis desu? Iesim pameklēt kopā!» Taču tas nav aiz ļaunuma, bet tāpēc, ka šie suņi ir gudri. Saimniekam jāprot suņa intelektuālo potenciālu ievirzīt pareizā gultnē. Un – dziediet kopā, no sirds un skaļi!

Suns-Vēzis. Ļoti pieķēries un uzticīgs savai mājai, ģimenei, saimniekiem. Trakākais, kas var notikt – būt šķirtam no tā visa. Ja kāds ir viņa draugs – tad tas ir uz visu mūžu. Kāds aiztiek manējos?! Rrrrrr! Par savējiem rūpēsies un tos aizstāvēs vienmēr. Pret šo suni vienmēr jāizturas laipni, jo viņš ļoti jūtīgi uztver visu, ko sakāt. Apvainojumus atceras ilgi. Vienmēr jūt, kad nepieciešama viņa palīdzība, un ir klāt. Ja jūsu namā sāk dzīvot Vēža zīmē dzimis suns, tas saistīts ar māju vai ģimeni. Piemēram, var būt iespēja tikt pie jauna mājokļa. Interesanti, ka vientuļiem cilvēkiem šis suns nes veiksmi ģimenes dzīvē. Viņš var arī bez vārdiem likt atcerēties jums savus vecākus un radiniekus, laimīgo bērnību.

Suns-Lauva. Suns ar karaliskiem tikumiem! Šie suņi parasti ir veiksminieki – nokļūst pie jaukiem saimniekiem. Protams, viņam jābūt uzmanības centrā, un konkurence paciesta netiks! Īsta sacensību un šovu zvaigzne – dodiet tikai pagozēties slavas un apbrīnas saulītē! No īstās saules gan jāuzmanās – šie suņi salīdzinoši ātri var saķert karstuma dūrienu. Jāpaseko līdzi arī uzturam, un nepieciešams ilgs miegs. Lauvas zīmē dzimušais suns leposies ar visu – pat ar kaklasiksnu, jo arī tā izceļ viņa nozīmību. Viņā ir satriecošs egoisma un augstsirdības kokteilis. Viņš rūpēsies par jūsu bērniem un spēlēsies ar tiem. Viņam ir sava pašcieņa, kura jārespektē. Var izraisīt svešu ļaužu skaudību un greizsirdību. Ļoti nepieciešama atzinība – viņi dod savu sirds siltumu cilvēkiem un cer saņemt to pretī.

Suns-Jaunava. Šis suns labi pakļaujas disciplīnai, dresūrai; ir gudrs, nepakļaujas svešām ietekmēm, aizstāv savus saimniekus. Lielisks mājas sargs. Viņiem piemīt gan spēja kādreiz justies vainīgam, gan pienākuma apziņa, kas tiek parādīta «redzat, cik esmu priekšzīmīgs» veidā. SunsJaunava ir kā katalizators vai spogulis, kas labi parāda apkārtējo labās un sliktās īpašības, pat ja tās bijušas apslēptas. Tāpēc jāuzmanās – no vienas puses, šis suns būs jūsu sargeņģelis, no otras – tā parādīšanās mājās var izraisīt dažādu tumšo ūdens dzīļu mutuļošanu. Viņš var parādīties jūsu dzīvē, kad viss nav īsti kārtībā ar veselību vai arī kad vajadzīgs uzticams palīgs. SunsJaunava var būt arī dziednieks – sajūtot, ka jums sāp, pieies, piegulsies klāt un sāpes noņems.

Suns-Svari. Grācija, pievilcība, elastīga piemērošanās. Šā suņa klātbūtne harmonizē cilvēku attiecības, izlādē nospriegotu atmosfēru. SuņiemSvariem patīk mūzika, viņi pat var unisonā vilkt līdzi. Var iekulties nepatikšanās ziņkārības dēļ – ja nevarat atrast suni, pārbaudiet, vai neesat netīšām to iespundējis, piemēram, ledusskapī. Ēdienkartē jābūt arī zivīm un dārzeņiem, kā arī nepieciešams daudz svaiga ūdens. Viņi necieš strīdus mājās, jo ir vienlīdz toleranti pret visiem ģimenes locekļiem. Pēc dabas sunsSvari ir mierīgs un mieru mīlošs. Reti izrāda negatīvas emocijas. Nav no tiem, kas apvainojas. Šīs zīmes suņa parādīšanās jūsu dzīvē var sakrist ar periodu, kad īpaši nepieciešama savstarpējā sapratne, komunikācija. Tā var būt arī zīme gaidāmām kāzām vai sirsnīgai draudzībai.

Suns-Skorpions. Var teikt, ka tas ir vienīgais suns, kurš pats izvēlas nākamos saimniekus. Un, ja nu tā noticis, tad gaidiet – noteikti dzīvē būs krasas pārmaiņas: vai nu uz labu, vai ļaunu. Taču var būt, ka šis suns ierodas jūsu mājās īpaši kritiskā brīdī un palīdzēs tikt tam pāri, lai gan, iespējams, tāpēc būs jāmainās jums pašam kā personībai. Šiem suņiem labi attīstīta intuīcija – ja būs kas bīstams, viņi brīdinās jau iepriekš. Viņi lieliski prot meklēt – arī sen pazudušas un aizmirstas lietas. Mēdz būt atriebīgi un ļaunatminīgi. Ļoti svarīgi nekad uz suni nekliegt, kā arī nelikt izpildīt dažādus trikus viesu priekšā, ja vien viņš pats to nevēlas.

Suns-Strēlnieks. Neatkarības un brīvības zīme. Attiecībās ar šo suni jābūt taisnīgam. Attīstīta pašcieņa. Nekad neizpratīs nejaušu, nepamatotu dusmu uzplūdu. Mīl garus pārbraucienus, piedzīvojumus. (Slavenā kino Lesija ir tipisks šīs zīmes pārstāvis!) SunsStrēlnieks nekad pa īstam nebūs mājdzīvnieks. Reižu reizēm viņiem vajag ļaut vaļu. Ja viņi paši paņem brīvsoli, neuztraucieties – noteikti atgriezīsies. Labi medību suņi, ceļojumu kompanjoni. Būs uzticams draugs, ja ļausiet viņam baudīt zināmu brīvību un neatkarību. Mīl tīrību un kārtību. Izbauda saviesīgus pasākumus. Dzīvespriecīgi un azartiski, prot izdomāt dažādus pigorus. Ja jums «ieviesies» sunsStrēlnieks, tātad laiks garīgai attīstībai vai materiālam labumam. Bet varbūt gaidāms kāds ceļojums vai jauna pieredze.

Suns-Mežāzis. Kārtība iedibināta tādēļ, lai to ievērotu – tāds varētu būt šā suņa moto. Kārtīgs režīms, zināma hierarhija, lietu secība ir tas, kas vajadzīgs. Līdzsvaroti un mierīgi dzīvnieki. Uzticīgs saimniekam un «pa savam» viņu arī mīl – seju jau nu gan nolaizīs vienmēr. Izteikta pienākuma izjūta, tāpēc brīnišķīgs sargsuns. Labi attīstīta intuīcija. Šis suns prātīgi un lēnām veicinās ģimenes labklājības pieaugumu, mācot disciplinēti strādāt, lai tā būtu. Viesu vidū atradīs to, kurš jums visvajadzīgākais un noderīgākais, piemēram, priekšnieku. Un tas tad arī būs īstais brīdis doties pie viņa un nepiespiesti palūgt algas pielikumu vai paaugstināšanu amatā.

Suns-Ūdensvīrs. Atšķirībā no Mežāža sunsŪdensvīrs lieliski jūtas haosa apstākļos. Viņš labi spēj pielāgoties un visnotaļ apmierināti jūtas arī savā nodabā. Mīl paēst, bet, ja aizmirsīsiet kādreiz laikā pabarot, ļaunā neņems – ēdienreizi kompensēs ar patīkamu snaudienu. Apķērīgs, izaicinošs, var būt arī ekscentrisks un reizēm komisks. Tomēr tas ir saprātīgs un enerģisks dzīvnieks. Reizēm var pārsteigt ar kādu triku, ko neviens viņam nav mācījis. Labi saprotas ar citiem mājdzīvniekiem, draudzīgi izturas pret bērniem. Nevajag gaidīt pastāvīgus pieķeršanās apliecinājumus, toties, ja jums gadīsies kāda ķibele, suns uzreiz būs klāt. Ļoti zinātkāri, nebaidās arī no tehniskām, modernām ierīcēm. Tāpēc, ja kādudien ienākat istabā un redzat, ka suns lieto tālvadības pulti – neizbrīnieties!

Suns-Zivis. Īsti ekstrasensi, efektīvi mājas dziednieki. Atšķiras ar apbrīnojamu jūtīgumu un sapratni. Tie ir suņi, kas, galvu piešķiebuši, gatavi uzklausīt saimnieka garumgaros prātojumus. Šā suņa intuīcija attīstīta tik ļoti, ka viņš zina to, par ko jūs pat vēl nenojaušat. Ja bez iemesla uzrūc kādam viesim – nesteidziet nosodīt! Parasti sunim ir taisnība – viesis prāto ko nelāgu. Zivīm nepatīk trokšņi, kliegšana, vardarbība. Mēdz viegli satraukties vai saskumt. Jāaudzina ar īpašu takta izjūtu. Kautiņā cīnīsies līdz galam (ja nu patiešām citas izejas nav), bet vislabāk jūtas mierīgā atmosfērā. Šie suņi ir īsts mierinājums sasirgušajiem, kā arī ļaudīm, kam nepieciešams garīgs uzmundrinājums. Arī tiem, kas meditē, šā suņa klātbūtne nāks par labu.

Avots: žurnāls Praktiskā Astroloģija