Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Māja

Gudrie telefoni izklaidē mīluļus

© Publicitātes foto

Pat visdārgākais un varošākais viedtelefons daudziem cilvēkiem tomēr nespēj aizstāt prieku un citas emocijas, ko dāvā mājdzīvnieki. Tomēr gudro telefonu aplikācijas var palīdzēt mīluļu audzināšanā, barošanā, veselības aprūpē un pat labākas sapratnes veidošanā.

Suņu svilpe

Nosaukums: Dog Whistler

Operētājsistēma: IOS un Android

cena: bez maksas

Šī ir viena no populārākajām suņu svilpes aplikācijām, kuru izmanto jau vairāk nekā 20 miljoni iPhone lietotāju un vismaz 5 miljoni Android telefonu īpašnieku visā pasaulē. Tā ne tikai pilnībā aizstāj parasto suņu svilpi, bet arī ļauj izvēlēties piemērotāko tieši savam mīlulim. Aplikācijā iespējams iestatīt kādu no vairākām ultraskaņas frekvencēm, kā izvēlēties veidu, kā šī skaņa tiks pārraidīta – kā garš tonis, īsi skaņas signāli vai cits veids.

Kaķu Pikaso

Nosaukums: Paint for Cats

Operētājsistēma: IOS

Cena: 1,99 ASV dolāri

Ja vēlaties, lai jūsu kaķis kļūst par kaķu Pikaso, tad šī ir labākā lietotne šī mērķa sasniegšanai. Aplikācija Paints for cats ir balstīta uz kaķa vēlmi ķert kustīgu priekšmetu – šajā gadījumā pa ekrānu skrienošu pelīti. Vietā, kur kaķis ar degunu vai ķepu pieskaras ekrānam, paliek krāsas laukums. Aplikācijas izstrādātāji uzsver, ka kaķis iPad ekrānam neko ļaunu nenodarīs, taču kaķu īpašniekam jārēķinās, ka no iPad var nākties šķirties pavisam – jo kaķis, vienu reizi pamēģinājis šo spēli, vairs negribēs ierīcē dalīties ar savu saimnieku.

Kotletes suņiem un cilvēkiem

Nosaukums: iKibble Free

Operētājsistēma: IOS un Android

Cena: bez maksas

Šī lietotne ir īpaši svarīga tiem, kuriem patīk savus suņus cienāt ar kārumiem no viesību galda vai dalīties dienišķajās vakariņās ar savu četrkājaino draugu.

Aplikācijā pieejama plaša datu bāze par ēdienu piemērotību suņiem. Vai zinājāt, ka daudziem suņiem garšo avokado, bet tie var nopietni kaitēt viņu veselībai? Šajā aplikācijā atrodamas arī receptes tādu ēdienu pagatavošanai, kuros tiešām var dalīties – tie ir piemēroti gan cilvēkiem, gan suņiem.

Suņu tulks

Nosaukums: Dog Translator

Operētājsistēma: IOS

cena: bez maksas

Aplikācijas izstrādātājs apgalvo, ka lietotne spēj atšifrēt, ko suns vēlas pateikt ar savu riešanu. Atliek vien ierakstīt suņa rējienu, aplikācija to izanalizēs un sniegs tulkojumu. Tiesa, jārēķinās, ka tulkojums būs angliski un tiem, kas neprot šo valodu, vajadzēs instalēt vēl vienu aplikāciju, lai pārtulkotu anglisko versiju uz latvisko.

Laiks pastaigām

Nosaukums: Weather Dog

Operētājsistēma: Android

cena: bez maksas

Laika ziņas ir pieejamas daudzās aplikācijās, taču Weather Dog ir tieši mājdzīvnieku turētājiem paredzēts. Tas informē mājas mīluļu turētājus, kāds laukā būs laiks un kad labāk vest tos pastaigā.