Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

CIEMOS: Bordo valdzinājums

Ēdamzonā, kurā arī pazemināti griesti, iebūvēta sarkana virtuves iekārta un pieskaņots ledusskapis šādā tonī. Stikla panelis ir Rolanda paša izvēlēts, jo flīzes viņš neesot gribējis. «Telpa ir ļoti maza, kurā praktiski galdam vietas neatlika, tāpēc izvēlējāmies stūra plānojumu, un leti pie loga, pie kuras var baudīt maltīti un skatīties laukā pa logu. Šajā zonā, kas ir funkcionāli aktīvāka, bordo tonis ieguva citu sarkanāku nokrāsu, taču tas neizlec no pārējā interjera,» skaidro Ilze © F64

Rīdzinieks Rolands ar draudzeni Daigu, labiekārtojot trīsistabu dzīvokli Pārdaugavā, talkā nolēma aicināt pieredzējušu interjera dizaineri Ilzi Baltruku. Viņu galvenā vēlme bija, lai jaunās mājvietas dizaina koncepcijā izveidotu saskanīgu krāsu harmoniju un griestiem interesantu izbūvi, neaizmirstot par eleganci un arī funkcionalitāti interjerā.

Galvenās krāsas gods divu cilvēku ģimenes mājvietā piešķirts sarkanīgajam bordo tonim, kas rada greznuma, dinamiskuma un diplomātijas apvienojumu, ko papildina gaišie toņi. Pirms tam ilgu laiku 56 kvadrātmetru plašais miteklis ar diviem balkoniem neesot apdzīvots. Iepriekšējo remontu tas piedzīvojis padomju gados, kad tajā dzīvoja Rolanda vecāki. Viņš savulaik te aizvadījis bērnības gadus un pēc ilgāka laika nolēmis atgriezties, pirms tam veicot radikālas pārmaiņas. «Kopīgi ar Rolandu sākām apsvērt, ko 364. sērijas dzīvoklī var pārplānot, jo tualeti un vannas istabu viņš vēlējās apvienot. Taču visas idejas nevarējām īstenot ierobežoto būvniecības iespēju dēļ.» Saimnieks neslēpj, ka mājvietas labiekārtošanai paredzētās izmaksas remonta procesa gaitā krietni palielinājušās, taču rezultāts esot tā vērts. Remontdarbi uzsākti janvāra sākumā un plānoto finišu aprīlī, kā parasti tas mēdz būt, nācies pārcelt uz maiju. «Materiālu piedāvājums šodien ir plašs, taču tajā pašā laikā ierobežots, jo, tos izvērtējot un meklējot piemērotāko, daudz ko nākas atsijāt,» secina interjera dizainere.