Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Māja

IZSTĀDE: Gatavoties pavasarim

© Publicitātes foto

No 24. līdz 26. aprīlim Ķīpsalā dārzkopjiem un puķkopjiem, nozares profesionāļiem un interesentiem būs atvērta starptautiskā lauksaimniecības, dārzkopības un mežsaimniecības izstāde Nature Expo 2015. Tajā varēs atrast nepieciešamo, lai pavasara darbi dārzā, laukā un mežā sekmētos. Piedāvājumā – sēklas, stādi, ražošanas tehnoloģijas, mežizstrādes tehnika un citas preces.

Pirmo reizi izstādes Dārzs. Flora, Mežs un Koks un Riga Agro ir apvienotas zem viena nosaukuma Nature Expo. Izmaiņas ir ne tikai nosaukumā, arī izstādes saturs kļuvis daudzveidīgāks. «Šogad jaunums ir vides objektu sektors, kurā būs apskatāmi dažādi mākslas darbi dārzam, pagalmam vai parkam. Visās trīs izstādes dienās norisināsies paraugdemonstrējumi un meistarklases, interesenti varēs izmēģināt dažādu tehniku. Aicinām ģimenes uz izstādi nākt kopā ar bērniem, jo te varēs ne tikai sagatavoties pavasara darbiem, bet arī apskatīt alpakas, trušus un citus sīkdzīvniekus,» informē izstādes Nature Expo 2015 projekta vadītājs Māris Briedis.

Sēklas, stādi un augsnes uzlabotāji

Puķkopības un dārza darbu mīļotāji varēs iegādāties puķu stādus gan balkona puķu kastēm, gan piemājas dārziņam, plašā izvēlē būs augļu koki un krūmi, stādi dzīvžogiem, skuju koki un krūmi, kā arī puķu un zālienu sēklas. Kvalitatīvus stādus piedāvās individuālie stādaudzētāji, kā arī zemnieku saimniecības Dzērves, Pīlādži un Lēpes, kokaudzētava Meža rasas, veikals Vālodze V, uzņēmums Latvijas šķirnes sēklas un citi dalībnieki.

Līdzās plašajam sēklu un stādu piedāvājumam būs pieejami arī augsnes uzlabotāji un augu aizsardzības līdzekļi, dažādu veidu siltumnīcas, ko piedāvās uzņēmumi Plastena, REMC un citi, dārza tehnika un inventārs, telpaugi un viss, kas nepieciešams floristikai. Varēs saņemt konsultācijas un uzzināt informāciju par ainavu arhitektūras, apzaļumošanas un labiekārtošanas iespējām.

Seminārs par saules pulksteņiem

Piektdien, 24. aprīlī, plkst. 14.00 konferenču zālē Nr. 1 notiks seminārs par saules pulksteņiem. Datorzinātņu doktors Mārtiņš Gills klausītājus iepazīstinās ar saules pulksteņu veidiem un novietojumu. Seminārā tiks apskatīti konkrēti Latvijas un ārvalstu dārzi un parki, kuros saules pulksteņi rada īpašu vidi uzlabojošu akcentu. Uz semināru aicināti teritoriju labiekārtotāji, dizaineri, ikviens, kura rīcībā ir labiekārtojama teritorija, kā arī nozares studenti, pasniedzēji un citi interesenti. Viens saules pulkstenis būs apskatāms arī vides objektu sektorā.

Daudzveidīgi vides objekti

Jaunajā vides objektu sektorā varēs aplūkot dažādu formu, izmēru un materiālu mākslas darbus dārzam, parkam vai mājas pagalmam. Metālmākslinieks Mārtiņš Sproģis izrādīs no vecām uzgriežņu atslēgām un mašīnu detaļām veidotus vides objektus, Latvijas labākais interjera dizainers Raimonds Cīrulis rādīs savas jaunās kolekcijas dizaina objektus, amatu meistars Valdis Grebežs uz vietas Ķīpsalā veidos figūras no gāzbetona un demonstrēs jau gatavas dārza skulptūras. Mākslinieks Edgars Ameriks iepazīstinās ar mūsu Latvijas derīgā izrakteņa – kūdras – izmantošanas iespējām. Tie ir tikai daži no māksliniekiem, kuru darbus varēs gan aplūkot, gan arī iegādāties vai pasūtīt. Līdzās daudzveidīgajam dārzkopības preču, tehnikas un inventāra piedāvājumam būs arī ievērojams piedāvājums mežsaimniecības nozarē un dažāda lauksaimniecības tehnika, materiāli un izejvielas.

Nature Expo 2015 darba laiks:

24. aprīlis 12.00–18.00,

25. aprīlis 10.00–18.00,

26. aprīlis 10.00–17.00.