Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

RECEPTE: Kanēļa kliņģeri kēksu formiņās

© F64

Svētku laiks nav iedomājams bez siltiem un smaržīgiem pīrāgiem. Šoreiz piedāvājam celt galdā eksotiskas garšas un neierastus izpildījumus, kas iepriecinās visa jaunā cienītājus.

Sastāvdaļas:

Mīklai: 50 g rauga, 2 glāzes piena, 100 g sviesta, 2 olas, 2 tējk. brūnā cukura, 1 tējk. kardamona, 400 – 500 g miltu

Pildījumam: žāvētas dateles, sukādes, rieksti, brūnais cukurs, kanēlis un citas garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana:

1. Izkausētu sviestu un siltu pienu samaisa viendabīgā masā, izšķīdina raugu un maisa.

2. Sviesta un siltā piena maisījumam pa vienai pievieno olas, cukuru un kardamonu. Iesijā miltus.

3. Mīca mīklu apmēram 15 minūtes, pēc tam uz 30 minūtēm liek siltā vietā un apsedz ar tīru dvieli. Pēc tam izrullē, pārber ar pildījuma sastāvdaļām un sagriež

3 x 2 centimetru kvadrātiņos (atkarīgs no formiņu lieluma). Liek formās, apsmērē ar olu un pārsijā ar cukuru. Cep 200 grādos 15–20 minūtes, kamēr zeltaini.