Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja

RECEPTES: Pildīti kabači

© F64

Kad rudens priecē ar krāsu daudzveidību, par krāsainiem un garšīgiem ēdieniem jūsmo arī pavāri un gardummīļi. Šajā gadalaikā ir plašas iespējas, lai pagatavotu pildītus dārzeņus – papriku, kolrābjus, tomātus, kartupeļus, gurķus, baklažānus.

Pildītu dārzeņu priekšrocība ir tā, ka pildījums tiem var būt visdažādākais – ar dārzeņiem, gaļu, zivīm, sēnēm, graudaugiem, sieru un pat ar augļiem. Svētku galdam pildīti dārzeņi var kalpot ne tikai kā interesanta maltīte, bet arī kā lielisks dekors, piemēram, pildīti tomāti. Pildītus dārzeņus var sautēt dažādi – krējumā vai tomātu sulā, vai vienkārši ūdenī, kam pievienotas dažādas garšvielas.

NODERĪGI

• Gatavojot pildītus kolrābjus, tie pamatīgi jāizdobj, lai paliek tikai centimetru bieza mīkstuma kārtiņa; gurķi var pārgriezt uz pusēm, izdobt un sagriezt garos gabalos, bet mīkstumu var sajaukt, piemēram, ar maltās gaļas maisījumu.

RECEPTES

Ar kazas sieru pildīti kabači

Sastāvdaļas: 200 g svaiga kazas siera, pētersīļi, ēdamkarote eļļas, 160 g gargraudu rīsu, tomāts, sīpols, 6 nelieli kabači, 500 g šampinjonu, 2 ķiploki, sāls.

Pagatavošana: kabačiem noņem mizu, liek katlā ar sālsūdeni un vāra apmēram 7 minūtes. Šampinjonus nomazgā, nosusina un sagriež tievās sloksnītēs. Sīpolu un ķiploku notīra un sasmalcina. Uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus, ķiploku un šampinjonus uz vidējas uguns 10 minūšu. Kabačus liek uz caurdura, pēc tam pārgriež uz pusēm. Ar tējkarotes palīdzību izņem no tiem mīkstumu un sasmalcina. Tomātus sagriež nelielos gabaliņos. Kabaču mīkstumu un tomātus liek pie sēnēm, sīpola un ķiploka, uzliek vāku un gatavo vēl 3 minūtes. Noņem no uguns. Kazas sieru sagriež gabaliņos un pievieno pārējām sastāvdaļām un sajauc. Kabačos liek pildījumu. Tos kārto ar eļļu iesmērētā cepešpannā uz folijas un cep cepeškrāsnī 210 grādu Celsija temperatūrā. Izvāra rīsus un samaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Kabačus pasniedz ar rīsiem.