Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Gultas un matrači saldam miegam

© F64

Kvalitatīvs miegs ir mūsu labsajūtas un mundra garastāvokļa noslēpums. Tā kā miegā cilvēks pavada trešo daļu dzīves, gultasvietai jābūt iekārtotai ergonomiski pareizi un atbilstoši katra vajadzībām un veselības stāvoklim.

 Daudzveidīgus un kvalitatīvus Latvijā ražotus matračus un gultas par elastīgām cenām jau trīs gadus piedāvā veikals OR Mēbeles.

SIA OR Furniture ražotnes vadītājs Oļegs Ziborovs un veikala OR Mēbeles vadītājs Edgars Ārste informē, ka uzņēmuma piedāvājumā ir matrači uz atsperu bloka Bonnell pamatnes, bezatsperu matrači un Pocket Spring matrači, kā arī Strong klases matrači, kas piemēroti cilvēkiem ar lielu ķermeņa svaru. Tāpat piedāvājuma klāstā ir matrači uz koka rāmja, bērnu matrači, virsmatrači, gultas un kušetes. «Piedāvājam klientiem pasūtīt jebkura izmēra, sastāva un formas matraci vai izvēlēties kādu no esošajiem standarta modeļiem,» uzņēmuma pārstāvji norāda.

Nesteigties ar pirkumu

«Mugurai vislabākais ir matracis ar mīkstu virskārtu un stingru vidu – lai būtu patīkami atgulties, bet lai ir stingrs pamats. Šim raksturojumam atbilst Memory Foam matrači, kas turklāt arī pielāgojas ķermeņa temperatūrai, tomēr tos nav ieteicams izmantot cilvēkiem, kuriem ir tieksme pastiprināti svīst, kā arī ar lielu svaru. Šiem klientiem iesakām daudzslāņu matračus, kuru sastāvā ir daudzslāņu latekss ar kokosšķiedru plāksnēm, vai Silver klases matračus. Latekss piešķir matracim atsperīgumu, bet kokosšķiedru plāksnes sniedz stingrību,» paskaidro veikala vadītājs.

Iegādājoties matraci, OR Mēbeles pārstāvji rekomendē apskatīt un izmēģināt to klātienē. «Iesakām iegulties matracī pilnā augumā, pagrozīties un nesteigties ar pirkumu, bet izmēģināt vairākus variantus, jo uz matrača būs jāguļ ilgi. Ja ir problēmas ar mugurkaulu, sākumā svarīgi konsultēties ar ārstu par piemērotāko gulēšanai. Daudzi rīkojas nepareizi, pērkot matraci, par primāro kritēriju noliekot cenu. Primārais ir, vai matracis ir atbilstošs cilvēka ķermeņa svaram un mugurkaula veselībai,» teic Edgars Ārste.

Izmēru daudzveidība

Standarta matraču modeļu izmēri ir, sākot no 80 cm x 200 cm un beidzot ar 200 cm x 200 cm. Iespējams pasūtīt arī nestandarta modeļa un izmēra matraci, piemēram, apaļu un zvaigznes formā. «Ja klientam nepieciešams matracis 150 cm x 200 cm, varam izgatavot arī tādu,» akcentē Oļegs Ziborovs. Vidējais matraču augstums ir 18 vai 19 centimetru, taču iespējams pasūtīt arī double klases matračus, kuru augstums sākas no 30 centimetriem. «Augstāki matrači piemēroti klientiem, kuriem ir zema gulta, vai gados vecākiem cilvēkiem, jo tad nav tik zemu jāsēžas,» raksturo OR Mēbeles pārstāvji. Matraču daudzveidība ir plaša – mājaslapā norādīti apmēram 100 modeļi, bet iespējami nestandarta risinājumi, par kuriem uzņēmuma pārstāvji vienojas pārrunās ar klientu.

Nodrošinot pilnu gultas vietas komplektāciju, SIA OR Furniture ražo 10 modeļu gultas, bet ar katru mēnesi klāsts tiek paplašināts un plānots, ka līdz gada beigām piedāvājumā būs līdz pat 20 gultu modeļiem. Gultas tiek izgatavotas no daudzslāņu bērza finiera un no kokskaidu plāksnēm.

Izdevīgas cenas

«Iespējams pasūtīt gultas ar parastām finiera matraču līstēm, kas ir 12 mm platas, bet lielākam svaram būs piemērotas 20 mm platas. Pieejamas gultas arī ar paceļamo metāla rāmi, bet, pērkot gultu un matraci dažādās vietās, vienmēr jānoskaidro, vai mehānisms matraci cels,» atgādina Edgars Ārste.

Visa veikalā OR Mēbeles atrodamā produkcija tiek ražota no kvalitatīviem un sertificētiem materiāliem ar speciālām un ekoloģiski tīrām piedevām. «Mēs piedāvājam ļoti elastīgu cenu politiku un, pateicoties tiešajai sadarbībai ar ražotājiem, varam piedāvāt mēbeles par zemākām cenām. Viss, kas ir mūsu veikalā, tiek ražots Latvijā. Auduma gultas un matračus izgatavojam mēs paši un sadarbojamies arī ar Latvijā populārākajiem koka mēbeļu ražotājiem,» pastāsta uzņēmuma pārstāvji. Regulāri veikalā tiek organizētas izpārdošanas akcijas, kuru norises laikā mēbeles un matračus iespējams iegādāties par pārsteidzoši zemām cenām.

«Katru mēnesi ir akcijas, pērkot gultu ar matraci, kam jāseko līdzi akcijas veikala mājaslapā. Līdz septembra beigām visām gultām būs atlaides līdz 60 procentiem, bet visiem matračiem atlaides līdz 50 procentiem,» Oļegs Ziborovs iepazīstina ar aktuālajiem piedāvājumiem.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SIA OR Furniture