Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Baidot ar vēzi, izsūta viltus vēstules, aicinot ierasties slimnīcā uz pārbaudēm

Rīgas Austrumu klīniskajā slimnīcā konstatēts gadījums, kad kāda anonīma persona, norādot uz baisām diagnozēm, izsūtījusi vēstules ar aicinājumu veikt veselības pārbaudes, portālu nra informē slimnīca.

Ārstniecības iestādē vērsās kāda sieviete no Bauskas, kura bija saņēmusi vēstuli ar aicinājumu ierasties slimnīcā, saistībā ar it kā uzrādīto diagnozi „Aizdomas par vēzi”. Vēstule bija rakstīta medicīniski neprofesionālā valodā un tajā tika izmantotas Rīgas Austrumu slimnīcas logo pazīmes. Vēstulē pat nebija norādīts kontakttālrunis, pa kuru varētu zvanīt, lai saņemtu informāciju vai pierakstītos pie speciālista uz konsultāciju, kā arī tika norādīts neeksistējošs kabinets, informē slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Slimnīcas personāls apgalvo, ka nav zināms cik šādas vēstules ir izsūtītas, jo informācija par šo gadījumu tika iegūta tikai tad, kad Bauskas iedzīvotāja par to ziņojusi. Taču tiek uzsvērts, ka šāds gadījums notiek pirmo reizi un šāda veida rīcībai nav paskaidrojuma.

Tiek uzsvērts, ka ārstniecības iestāde ar vēstuļu starpniecību iedzīvotājus uz veselības pārbaudēm neaicina. Saziņai ar pacientiem tiek sūtītas īsziņas vai zvanīts, lai, sakarā ar garajām rindām, atgādinātu par pārbaudēm, uz kurām pati persona ir pierakstījusies. Kundze, kura bija saņēmusi viltoto vēstuli pat nav Rīgas Austrumu slimnīcas paciente, informē Dace Kārkliņa.

Vienīgais gadījums, kad iedzīvotāji varētu saņemt uzaicinājumus pārbaudīt veselību, ir vēža savlaicīgas atklāšanas programma, kuras ietvaros Nacionālais veselības dienests aicina sievietes veikt valsts apmaksātu krūts vēža un dzemdes kakla vēža profilaktisko pārbaudi.

Rīgas Austrumu slimnīcas pārstāvji aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem. Ja tiek saņemts kāds aizdomīgs uzaicinājums uz veselības pārbaudēm, nekavējoties par to jāinformē slimnīca, zvanot uz tālruņiem 67042424 vai 67042063, lai pārliecinātos par šī uzaicinājuma patiesumu.