Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

“Olainfarm” piegādās prettuberkulozes medikamentu Pasaules Veselības organizācijai

Šī gada marta beigās AS „Olainfarm” kļuva par pirmo kompāniju bijušās PSRS teritorijā, kuras ražotais medikaments ir reģistrēts Pasaules Veselības organizācijas (PVO) kvalificēto medikamentu sarakstā. AS “Olainfarm” prettuberkulozes līdzeklis “PASS nātrija sāls” ir iekļauts PVO programmās valstīm ar tuberkulozes problēmām.

Līdz ar to uzņēmums šo medikamentu PVO programmas ietvaros var pārdot bez papildu reģistrācijas konkrētās valstīs. AS “Olainfarm” PVO programmas ietvaros jau ir saņēmusi pirmo “PASS nātrija sāls” pasūtījumu par summu 1,4 miljoni ASV dolāru.

“Dalība PVO programmā ir visaugstākais novērtējums “Olainfarm” ražotā medikamenta kvalitātei. Tā paver jaunus šī prettuberkulozes līdzekļa noieta tirgus. Esam gandarīti, ka gandrīz četrus gadus ilgušais “Olainfarm” ražošanas kvalitātes izvērtēšanas process ir noslēdzies rezultatīvi, apliecinot, ka mēs esam līdzvērtīgi tādiem pasaules farmācijas gigantiem kā “GlaxoSmithKline”, “Roche” un “Pfizer”,” piebilst Valērijs Maligins, AS “Olainfarm” valdes piekšsēdētājs.

AS “Olainfarm” uzsāka „PASS nātrija sāls“ ražošanu 2001.gadā. Kopš tā laika uzņēmums piegādā medikamentu valsts iepirkumiem specializētajiem klīniskajiem centriem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Ukrainā un Baltkrievijā. 2007.gadā AS „Olainfarm” konkursa kārtībā ieguva tiesības piegādāt šo medikamentu Kazahstānas valsts rezervēm. Iepirkuma summa bija 974 000 latu (1,38 miljoni eiro).

AS “Olainfarm” ir vienīgais „PASS nātrija sāls“ ražotājs Eiropā, kas piedāvā medikamentu lietošanai ērtā formā kā pulveri iekšķīgai lietošanai. “PASS nātrija sāls“ (para-aminosalicilskābe) ir pretuberkulozes līdzeklis ar bakteriostatisku iedarbību pret tuberkulozes mikobaktērijām. To kombinācijā ar citiem prettuberkulozes preparātiem lieto dažādas formas un lokalizācijas tuberkulozes ārstēšanai gadījumos, kad tradiconālie ārstniecības līdzekļi ir neefektīvi.