Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Ceļu remontdarbu vietās šoferīši var kavēties pat pusotru stundu

© f64

Sākušies seguma atjaunošanas būvdarbi uz nobrauktuvēm no Rīgas apvedceļa (A5) uz Daugavpils šoseju (A6) pie Rīgas HES. Līdz 7. jūlijam tur periodiski tiks slēgta viena no nobrauktuvēm un transportlīdzekļu apgriešanos varēs veikt Salaspilī vai pie Salaspils memoriāla.

Turpinās būvdarbi uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers-Saulkalne) Saulkalnes pusē posmā no Avotiem līdz pārvadam pār dzelzceļu pie Daugavpils šosejas (A6). Tur ir ievērojami satiksmes ierobežojumi, kuru dēļ satiksme ir stipri palēnināta. Gan tranzīta transportam, gan vietējiem iedzīvotājiem iesakām izvēlēties apbraucamos ceļus. Remontdarbus uz Rīgas apvedceļa A4 iespējams izbraukt nepilnā stundā:

ceļa Ulbroka-Ogre (P5) krustojumā ar Rīgas apvedceļu drīkst braukt tikai taisni, nogriešanās uz apvedceļu ir aizliegta;
apvedceļa remontposmā ir četri luksoforu posmi, nepieciešamības gadījumā satiksmi organizē regulētāji;
uz tilta pār Mazo Juglu ir platuma ierobežojums 3,5 m.

Plašākie remontdarbi ir uz reģionālā autoceļa Augšlīgatne-Skrīveri (P32) no Madlienas līdz Skrīveriem, kur ir 16 luksoforu posmi, to izbraukšana prasa pusotru stundu.

Uz reģionālā autoceļa Rēzekne-Gulbene (P36) remontdarbi un ceļš no Rēzeknes apvedceļa līdz Dricāniem prasa pusotru stundu, jo ir seši luksoforu posmi un vēl 3 m platuma ierobežojums no Rēzeknes līdz Audriņiem.

Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Varakļāniem līdz Viļāniem (A12) turpinās plaši remontdarbi ar trīs līdz pieciem luksoforu posmiem pa dienu, remontposmu var izbraukt pusstundā.

Uz Daugavpils šosejas (A6) jārēķinās ar ceļa remontdarbiem vairākos posmos. Rīgai tuvākie remontposmi:

no Ikšķiles līdz Ogrei;
Ogrē pašvaldība veic seguma atjaunošanu uz Daugavpils šosejas visā pilsētas garumā;
no Dzelmēm līdz Klidziņai;
no Klidziņas līdz Zemkopības institūtam Skrīveros;
no Stukmaņiem līdz Pļaviņām;
remontdarbi notiek arī uz tilta pār Aivieksti, un satiksme virzienā uz Daugavpili notiek pār tiltu, bet Rīgas virzienā tiek novirzīta pa apbraucamo ceļu caur Glāzniekiem.

Uz Tallinas šosejas (A1) posmā no Duntes līdz Svētciemam notiek seguma virskārtas atjaunošana un ir viens līdz divi luksoforu posmi, kuru šķērsošana var prasīt pusstundu.

Lielākie satiksmes ierobežojumi Latgalē:

uz autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona (P62) posmā no Bašķiem līdz Preiļiem ir astoņi luksoforu posmi; tiem, kas dodas no Rīgas uz Aglonu vai otrādi, iesakām izmantot Daugavpils šoseju (A6), autoceļu Višķi-Nīcgale (P64) un Rēzeknes-Daugavpils ceļu (A13);
nepilnu stundu ceļā prasa arī šī paša ceļa (P62) posms no Steķiem līdz Atašienes krustojumam (A12) ar pieciem luksoforu posmiem;
pusstunda ceļā paies no Pušmucovas līdz Ludzai (P49) ar diviem luksoforu posmiem; no trešdienas, 4.jūlija satiksme uz šī ceļa tiks slēgta posmā no pagrieziena uz Deglavu līdz pieturvietai "Blonti". Apbraucamais ceļš caur Blontiem pa valsts vietējiem ceļiem Malzūbi-Istalsna-Perekļi (V506), Seļekova-Degļova-Goliševa (V507) un pašvaldības ceļu.
pieci luksoforu posmi un vairāk nekā pusstunda ceļā arī remontposmā starp Rēzekni un Ludzu (A12);
satiksme pāri Daugavai uz Daugavpils apvedceļa (A14) tagad notiek pa apbraucamo tiltu.

Lielākie satiksmes ierobežojumi Vidzemē:

uz autoceļa Valmiera-Cēsis-Drabeši (P20) no Cēsīm līdz Vidzemes šosejai (A2) ir divi luksoforu posmi un ceļā var paiet pusstunda;
uz autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37) posmā no pagrieziena uz Kaipiem līdz pagriezienam uz Gulbīti ir trīs luksoforu posmi, un arī tos var izbraukt pusstundā.

Lielākie satiksmes ierobežojumi Zemgalē:

Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) posmā no rotācijas apļa krustojumā ar ceļu Sērene-Kalnieši (P86) līdz Neretai ir pieci luksoforu posmi un pusstunda ceļā;
Ķekava-Skaistkalne (P89) posmā no Mežvidiem līdz Vecumniekiem ir līdz četriem luksoforu posmiem un pusstunda ceļā;
Jelgava-Iecava (P93) posmā no Jelgavas šosejas (A8) līdz pagriezienam uz Katrīnsilu ir trīs luksoforu posmi un pusstunda ceļā.

Lielākie satiksmes ierobežojumi Kurzemē:

uz Klaipēdas šosejas (A11) posmā no Rucavas līdz Lietuvas robežai ir četri luksoforu posmi, un tie prasa pusstundu ceļā;
uz Liepājas šosejas (A9) starp Brocēniem un Saldu ir divi luksoforu posmi, aiz Saldus - četri luksoforu posmi, prasa papildu pusstundu ceļā;
uz autoceļa Ventspils-Grobiņa (P111) posmā no Labraga līdz Mežainei aktīvo būvdarbu laikā ir līdz deviņiem luksoforu posmiem un stunda ceļā;
remonts arī uz autoceļa Ezere-Embūte-Grobiņa (P106) posmā no Ezeres līdz Liepiņām, un, lai gan tur ir tikai viens luksoforu posms, tomēr pusstunda ceļā.

Būvdarbu vietās svarīgi ievērot satiksmes organizāciju, pagaidu luksoforu signālus un satiksmes regulētāju norādes, lai satiksme caur būvobjektiem noritētu raiti un nerastos sastrēgumi, jo atsevišķos būvobjektos transportlīdzekļiem nav iespējams samainīties vietām. Neievērojot satiksmes ierobežojumus, var izraisīt pamatīgus sastrēgumus un apgrūtināt braukšanu sev un citiem satiksmes dalībniekiem.

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv.