Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Latvijā ieradies Īrijas prezidents ar kundzi; gaidāmi satiksmes ierobežojumi

© Eduards Dundurs, F64 Photo Agency

Šodien Latviju valsts vizītē apmeklēs Īrijas prezidents Maikls Daniels Higinss un viņa dzīvesbiedre Sabina Higinsa, informēja Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa preses dienestā.

Vizītes laikā paredzēta Īrijas prezidenta un viņa dzīvesbiedres tikšanās ar Vējoni un Ivetu Vējones kundzi Rīgas pilī. Pēc tam abi pāri piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa.

Savukārt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Īrijas prezidents dāvinās grāmatu Tautas grāmatu plauktam.

Īpaša vizītes programma paredzēta abu prezidentu kundzēm, apmeklējot Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

No plkst.7 līdz plkst.17.30 tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana Teātra ielas abās pusēs, posmā no Aspazijas bulvāra līdz Vaļņu ielai. No plkst.9.55 līdz plkst.10.20 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Pils laukuma un Muitas ielas krustojumā, Pils laukuma un Torņa ielas krustojumā pie Latvijas Bankas, Pils laukuma un Citadeles ielas krustojumā, kā arī Poļu gātes un Pils ielas krustojumā.

No plkst.7.00 līdz plkst.12.15 tiks aizliegts apstāties un stāvēt Pils laukumā, Pils ielā, posmā no Poļu gātes līdz Pils laukumam, Mazajā Pils ielā, posmā no Daugavas gātes līdz Pils laukumam, Aspazijas bulvāra kreisajā pusē, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Teātra ielu, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Smilšu ielu, kā arī Brīvības laukumā.

Ierobežojumi noteikti arī no plkst.15.30 līdz plkst.17.20 Doma laukumā.

Tāpat nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme un gājēju kustība no plkst.9.30 līdz plkst.21.30 Pils laukumā, no plkst.10.15 līdz plkst.11.45 Krišjāņa Valdemāra ielā, pie ēkas Jāņa Rozentāla laukumā 1, no plkst.11.15 līdz plkst.12.15 Brīvības laukumā un no plkst.12 līdz plkst.13.00 Uzvaras bulvārī, pie ēkas Mūkusalas ielā 3.

Militārā policija no plkst.9.45 līdz plkst.12.15 kontrolēs un nepieciešamības gadījumā aizliegs kuģošanas līdzekļu satiksmi Pilsētas kanāla posmā Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas gājēju tilta līdz gājēju tiltam pie Bastejkalna.