Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

SATIKSME RĪGĀ: Uzvaras parka apkaimē ierobežos transporta kustību

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

 Šodien no plkst.17 līdz 21 Rīgā, parkā pie Uzvaras pieminekļa, notiks publisks pasākums ar mērķi pieminēt Otrā pasaules kara upurus, informēja Rīgas domē. Pasākuma rīkotāji ir biedrība "9maijs.lv", un plānots, ka piemiņas pasākumā piedalīsies 1000 cilvēku.

Kā liecina biedrības interneta mājaslapā pieejamā informācija, šodien plkst.18 parkā uzstāsies orķestris "Sadko", baritons Viktors Kozlitins, kā arī vairāku Krievijas kultūras un mākslas akadēmiju absolventi.

Rīt, 9.maijā, parkā pie Uzvaras pieminekļa pasākumi tradicionāli ieplānoti uz lustīgākas nots. Proti, tiks svinēta bijušās Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju 73.gadadiena. Plānots, ka šos pasākumus apmeklēs vismaz 10 000 cilvēku, lai gan, piemēram, pagājušajā gadā tos apmeklēja ap 55 000 cilvēku.

9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju un daudzu krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā. Atceras pasākumi tradicionāli sākas jau 8.maijā.

Ierasts, ka 9.maija pasākumos piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku, un tie izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt arī administratīvā pārkāpuma protokolus par atrašanos stiprā alkohola reibumā, urinēšanu publiskā vietā un citiem pārkāpumiem.

Saistībā ar 9.maija pasākumu norisi Uzvaras parkā no šodienas plkst.15 līdz 9.maija pusnaktij transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt vairākās parka apkaimes vietās, aģentūru LETA informē Rīgas dome.

Ierobežojumi būs spēkā Raņķa dambja abās pusēs, posmā no Uzvaras bulvāra līdz Aleksandra Grīna bulvārim, Slokas ielas abās pusēs, posmā no Uzvaras bulvāra līdz Aleksandra Grīna bulvārim, Bāriņu ielas abās pusēs, posmā no Uzvaras bulvāra līdz Eduarda Smiļģa ielai, Uzvaras bulvāra abās pusēs, posmā no Slokas ielas līdz Ojāra Vācieša ielai, Ojāra Vācieša ielas abās pusēs, posmā no Uzvaras bulvāra līdz Mazajai Nometņu ielai, Mazās Nometņu ielas abās pusēs, posmā no Ojāra Vācieša ielas līdz Liepājas ielai, kā arī Hermaņa ielas abās pusēs, posmā no Ojāra Vācieša ielas līdz Bāriņu ielai.

Nepieciešamības gadījumā policija šajās ielās regulēs, ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi pilnībā.