Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Latvijā braucam ar gaužam nolietotiem auto; vidējais vecums - 13,7 gadi

© f64

Slovākija, Latvija, Igaunija, Kipra un Spānija ir valstis, kurās ir ievērojami vecāki transporta līdzekļi nekā cituviet Eiropā. 2018. gada jaunākie dati liecina, ka kopumā Latvijā reģistrēto transporta līdzekļu vidējais vecums ir 13,76 gadi, iekams Eiropā kopumā – 10,7 gadi.

Latvijā reģistrēto kravas auto vidējais vecums patreiz ir 11,85 gadi, bet transporta līdzekļu ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām - 10,9 gadi. Visbēdīgāk uz kopējā fona izskatās autobusi ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām - to vidējais vecums patreiz ir 16,3 gadi. Savukārt kravas auto ar pilnu masu no 12 līdz 16 tonnām - pat 19,77 gadi.

Volkswagen komerctransporta zīmola vadītājs Māris Zoltners uzsver: “Šī brīža tendences liecina, ka, lai gan cilvēki apzinās, ka, braucot ar vecu auto, viņi maksā vairāk, tomēr pastāv kāda psiholoģiskā barjera, kas daudziem vadītājiem traucē pieņemt lēmumu par auto parku atjaunošanu. Manuprāt, šī barjera rodas, jo lielai daļai Latvijas uzņēmēju nav pārliecības par stabilitāti nākotnē, attiecīgi, šis jautājums jārisina jau valstiskā līmenī. “