Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Mājupceļš Rīgas ielās var ieilgt; sniega tīrīšanā iesaistīta visa tehnika

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu attīrīšanā no sniega un apstrādāšanā ar pretslīdes materiāliem šobrīd iesaistīta visa pieejamā tehnika, pavēstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Kopumā šajos darbos iesaistītas 34 ziemas tehnikas vienības.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi prognozē, ka šodien pēcpusdienā un vakarā Rīgā turpināsies intensīva snigšana un sniega segas biezums palielināsies par sešiem līdz astoņiem centimetriem.

Ahuna-Ozola norādīja, ka snigšanas dēļ braukšanas apstākļi Rīgas ielās jau šobrīd ir lēnāki. Viņa arī skaidroja, ka tīrīšanas darbus vakarpusē pilnvērtīgi varēs veikt tikai tad, kad beigsies intensīva snigšana.

Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, departaments aicina iedzīvotājus pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem un ievērot lielāku braukšanas distanci, kā arī izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic PS "Daugavas labā krasta uzturētājs" un PS "Daugavas kreisā krasta uzturētājs".