Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Ameriks atzīst, ka ceļu remontiem nebija gatavi un tie noslēgsies vien maijā

© Kaspars Krafts/f64

“Mūsu mērķis ir uz ilgu laiku ielas neaiztikt, līdz ar to maina visu, kas ir apakšā. Mums teorētiski visi tie plāni rādīja, ka siltumtīklam ir jābūt kārtībā, jo viņš ir ielikts kaut kad 70ajos gados, Padomju laikā. Tajā brīdī, kad viņu atraka vaļā, ieraudzīja to, ko neviens nebija gaidījis,” Rīgas vicemērs Andris Ameriks (“Gods kalpot Rīgai”) apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", atbildot uz jautājumu, kāpēc Rīgas ielu remonts ir ieildzis.

Ameriks raidījumā atzina, ka tik plašiem remontdarbiem neviens nebija gatavs. “Būtu ļoti viegli pasūkstīties un teikt: “Mēs te trīs ielas izremontējām, pārējās, kad dos Dievs, tad izremontēsim”. Jā, mēs ļoti daudz darām, un mēs apzināti gājām uz to, uz ko nebijām gatavi. Es to atklāti saku,” raidījumā sacīja Rīgas vicemērs.

Ameriks norādīja, ka remontdarbu mērķis bija ne tikai pārfrēzēt asfaltu, bet arī nomainīt visu, kas ir zem ielām - siltumtīklu, kanalizāciju, ūdensvadu, Latvenergo kabeļus. Viņš atklāja, ka problēmas radās tāpēc, ka esošo siltumvadu stāvoklis pārsteidza būvniekus nesagatavotus: “Mums teorētiski visi tie plāni rādīja, ka siltumtīklam ir jābūt kārtībā, jo viņš ir ielikts kaut kad 70ajos gados, Padomju laikā. Tajā brīdī, kad viņu atraka vaļā, ieraudzīja to, ko neviens nebija gaidījis.”

Ameriks arī skaidroja, ka ielu remonta process ir ilglaicīgs, jo ir jāgaida, kamēr nosēdīsies grunts. Šī iemesla dēļ, piemēram, Brīvības iela būs pilnībā gatava tikai nākamā gada maijā. “Brīvības ielā tika nomainīti visi tīkli, tas nozīmē, ka nākamajos 50 gados nekam nevajadzētu notikt. Tagad ir aizbērts ciet, un grunts pamazām sēdīsies. Mēs gribam viņu uztaisīt gludu kā dēli, un tas notiks nākošā gada maijā, jo pa ziemu gruntij ir jānosēžas,” raidījumā atklāja Ameriks.