Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Latvijā ieradīsies Vācijas prezidents; ierobežos satiksmi Rīgā

© Scanpix.ee

Šodien vizītē Latvijā ieradīsies Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers un viņa kundze Elke Bīdenbendere, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Vācijas prezidenta un viņa kundzes vizīte Latvijā norisināsies Baltijas valstu apmeklējuma ietvaros, skaidro kancelejā.

Kā liecina Valsts prezidenta darba kārtība, plkst.14, paredzēta Vācijas prezidenta un viņa kundzes sagaidīšana pie Rīgas pils, bet plkst.14.20 paredzēta Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Ivetas Vējones kundzes divpusējā tikšanās ar Vācijas prezidentu un viņa kundzi. Plkst.14.40 paredzēta abu prezidentu delegāciju tikšanās, bet plkst.15.15 Vējoņa un Šteinmeiera kopīga preses konference.

Savukārt 15.50 paredzēta Vējones kundzes un Bīdenbenderes kundzes vizīte Valmieras pilsētas pašvaldībā, bet plkst.16.20 kundzes apmeklēs Valmieras SOS bērnu ciematu.

Kancelejā skaidro, ka vizītes laikā plānots pārrunāt Vācijas ieguldījumu Baltijas valstu drošības stiprināšanā, Latvijas un Vācijas divpusējās ekonomiskās attiecības, kā arī sadarbību mediju un profesionālās izglītības jomā. Tāpat tiks diskutēti Eiropas Savienības (ES) un NATO sadarbības jautājumi, attiecības ar Krieviju un situācija Ukrainā, kā arī attiecības ar Austrumu partnerības valstīm.

Transportlīdzekļu satiksme šodien no plkst.13.55 līdz 14.20 tiks slēgta Pils laukuma un Muitas ielas krustojumā, Pils laukuma un Torņa ielas krustojumā (pie Latvijas bankas), kā arī Pils laukuma un Citadeles ielas krustojumā. Ierobežojumi neattiecas uz operatīvo transportu un transportlīdzekļiem ar speciālām caurlaidēm.

F64

No plkst.13.30 līdz 14.30 Pils laukumā tiks slēgta arī gājēju kustība.

Transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana tiks aizliegta šodien no plkst.7 līdz 24.augusta plkst.9.30 Jēkaba ielas labajā pusē, posmā un virzienā no Torņa ielas līdz Krišjāņa Valdemāra iela un Jēkaba ielas kreisajā pusē pretī ēkai Nr.24. Tāpat šodien no plkst.7 līdz 16 būs liegta apstāšanās un stāvēšana Pils laukumā, Pils ielas posmā no Poļu gātes līdz Torņa ielai un Mazās Pils ielas posmā no Daugavas gātes līdz Pils laukumam, savukārt no plkst.7 līdz 16.45 - Brīvības bulvāra labajā pusē, posmā no Apgabaltiesas līdz Elizabetes ielai.

Tāpat šodien no plkst.7 līdz 17.30 apstāšanās un stāvēšana būs aizliegta Raiņa bulvāra kreisajā pusē, posmā no Reimersa ielas līdz ēkai Raiņa bulvārī 8, bet no plkst.7 līdz 22 - Šķūņu ielas kreisajā pusē posmā no Zirgu ielas līdz Amatu ielai, Amatu ielas abās pusēs posmā no Šķūņu ielas līdz Meistaru ielai un Meistaru ielas kreisajā pusē, posmā no Amatu ielas līdz Zirgu ielai.

Transportlīdzekļu stāvēšana un apstāšanās šodien no plkst.17 līdz 22 būs liegta laukumā (stāvvietā) pie Lielās Ģildes, rīt no plkst.7 līdz 11.15 Skolas ielas labajā pusē, posmā no ēkas Nr.21 līdz Lāčplēša ielai, bet rīt no plkst.7 līdz 13 Balasta dambja kreisajā pusē, 50 metrus garā posmā no Enkuru ielas.

Apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi neattiecas uz operatīvo transportu un transportlīdzekļiem ar speciālām caurlaidēm.