Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Velojoslas skandāls: Velosipēdisti neļauj aizkrāsot nelikumīgo velojoslu Brīvības ielā [papildināts]

© twitter/ Gustavs Strenga

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki atbrīvojusi šonakt uz Brīvības ielas nelikumīgi uzkrāsoto velojoslu no velosipēdiem, kas bija tajā novietoti, un pašvaldības dienesti atsākuši joslas likvidāciju.

Notikuma vietā ieradās četras Valsts policijas ekipāžas un trīs RPP ekipāžas. Pēc īsām pārrunām ar velobraucējiem pašvaldības policisti atbrīvoja Brīvības ielas brauktuvi no velosipēdiem, kas bija uz tās novietoti.

Patlaban pašvaldības dienestu darbinieki valsts un pašvaldības policistu uzraudzībā sākuši likvidēt nelikumīgi uzkrāsoto velojoslu.

Aptuveni 20 velobraucēji atrodas ielas malā un vēro notiekošo, tomēr pagaidām nemēģina traucēt darbu. Viens no protestētājiem velosipēdu aizvākšanas laikā skaļi sauca, ka dome četrus gadus ir solījusi velojoslu Brīvības ielā, tomēr neko nav izdarījusi.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola, nelikumīgi uzkrāsotās velojoslas demontāža sākta pēc departamenta atbilstoša rīkojuma. Konstatējot nesankcionētas satiksmes organizācijas izmaiņas, pašvaldība tās likvidē, norādīja Ahuna-Ozola. Ja gadījumā šāda pārkāpuma dēļ būtu noticis ceļu satiksmes negadījums, atbildība par to būtu jāuzņemas nelikumīgās velojoslas veidotājiem, viņa uzsvēra.

Sociālajos tīklos veloaktīvisti izsludinājuši "Brīvības ielas velojoslas svētkus" un raksta, ka nepieļaus velojoslas aizkrāsošanu, kamēr netiks uzradīts dokuments ar saskaņojumu par joslas likvidēšanu.

@merelysimple/twitter

Jau ziņots, ka naktī uz piektdienu Rīgā, Brīvības ielas posmā no Artilērijas ielas līdz Palīdzības ielai, abās brauktuves pusēs ir veikta nesankcionēta velojoslas apzīmējumu uzklāšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola.

Viņa sacīja, ka Ceļa likumā ir noteikta kārtība, kādā tiek saskaņotas un veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas Rīgā, turpretim nesaskaņota un patvaļīgi mainīta satiksmes organizācija var apdraudēt ceļu satiksmes dalībniekus. Ceļu satiksmes nelaimes gadījumā nesankcionētās darbības veicējs pat var tikt saukts pie kriminālatbildības.

Rīgas Pašvaldības policijā par patvaļīgu ceļa horizontālā apzīmējuma uzklāšanu ir sākusi administratīvo lietvedību. Policija pašlaik skaidro, kurš nesankcionētās darbības ir veicis, lai attiecīgo personu varētu saukt pie atbildības, teica Ahuna-Ozola.