Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Brīvības ielā nelegāli uzkrāsota velojosla; rīdzinieki patīkami pārsteigti

© @merelysimple/twitter

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka naktī uz piektdienu ir veikta nesankcionēta ceļu horizontālā apzīmējuma - velojoslas uzklāšana Brīvības ielā posmā no Artilērijas ielas līdz Palīdzības ielai, abās ielas pusēs. Savukārt vairāki rīdzinieki sociālajos medijos pauž prieku par šādas joslas parādīšanos.

Ceļa likumā ir noteikta kārtībā, kādā tiek saskaņotas un veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas Rīgā. Satiksmes departamenta speciālisti norāda, ka nesaskaņota un patvaļīgi mainīta satiksmes organizācija var apdraudēt ceļu satiksmes dalībniekus. Ceļu satiksmes nelaimes gadījumā nesankcionētās darbības veicējs var tikt saukts pie kriminālatbildības.

Rīgas pašvaldības policijā par patvaļīgu ceļa horizontālā apzīmējuma uzklāšanu ir uzsākusi administratīvo lietvedību. Policija pašlaik skaidro, kurš nesankcionētās darbības ir veicis, lai attiecīgo personu varētu saukt pie atbildības.

"Wow! Kad ieraudzīju, sākumā nevarēju noticēt acīm! Vai tiešām Brīvības iela beidzot kļūs drošāka?" raksta aculiecinieks.

Velojosla izveidota Vidzemes tirgus tuvumā virzienā uz Tallinas ielu.

@merelysimple/twitter

Pašreiz pēc aculiecinieka novērotā velojosla izveidota aptuveni 200 metru garumā.