Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

ŅEM VĒRĀ: Jauns koncepts autostāvvietām Rīgā

ĒRTI, ĀTRI, IZDEVĪGI. Gints Dzelzkalējs demonstrē īpašu zīmi burta B veidā, kas informē par īslaicīgu auto novietni, bet visvienkāršāk pieejamo un lētāko autostāvvietu ceļvedi iespējams iegūt, lejupielādējot lietotni Barking © F64

Izmantojot lietotni Barking un mājaslapu www.barking.lv, iespējams gan atrast tuvāko, izdevīgāko autostāvvietu īslaicīgai auto novietošanai Rīgā, gan pieteikt autostāvvietu, kuru tās īpašnieks vēlas iznomāt tikai uz dažām stundām dienā.

Maksa par auto novietošanu ir mazāka, nekā izmantojot lielāko daļu esošo autostāvvietu, un ieguvējs ir gan autostāvvietas īpašnieks, gan tās lietotājs. «Piedāvājam saņemt maksājumu un optimizēt brīvās vietas auto novietošanai. Var pelnīt arī ar vienu stāvvietu. Šogad lietotni lejupielādējuši vairāki simti cilvēku,» saka SIA Aver direktors Gints Dzelzkalējs.

Cilvēks, kam uz laiku nepieciešama stāvvieta, lejupielādē lietotni un redz tuvākās auto novietnes, izcenojumus, brīvās vietas un maršrutu, kā turp nokļūt. Piemēram, stāvvieta vajadzīga tikai uz teātra izrādes laiku vai ārsta apmeklējumu. Tad var sameklēt izdevīgāko piedāvājumu arī neilgi pirms izrādes vai vizītes pie mediķa.

Lai izmantotu auto novietni, nav nepieciešami taloni vai sīknauda, turklāt autostāvvietu konkrētā vietā un laikā iespējams rezervēt. Lejupielādējot lietotni Barking, tā uzrāda brīvās vietas iekšpagalmos vai profesionālajās autostāvvietās (Pillar, Radisson u.c.). Stāvvietu var iznomāt īpašnieks, kurš to iegādājies un uz laiku nelieto, piemēram, ir devies atvaļinājumā vai atrodas darbā. Izmantojot lietotni, autostāvvietu var nodrošināt pieejamu lietošanai uzreiz, tiklīdz īpašnieks to atstāj, kā arī viņš var piešķirt draugiem, ģimenes locekļiem vai citām personām īslaicīgu piekļuvi auto novietnei - sākot no pārdesmit minūtēm līdz dažām stundām. Arī dzīvokļu īpašnieku biedrība var izlemt, kādā kārtībā iznomāt tai piederošās iekšpagalmu stāvvietas, un iegūtos līdzekļus uzkrāt mājas fondā. Norēķini ar stāvvietu iznomātājiem tiek veikti reizi mēnesī, mājaslapā ir pieejams kalkulators, kas ļauj izrēķināt potenciālo peļņu. Vien jārēķinās ar to, ka attālāk no Rīgas centra noslogojums, visticamāk, nebūs 100 procentu.

G. Dzelzkalējs informē, ka Barking sistēma darbojas ar jau esošajām barjerām vai vārtiem, tās var atvērt, aizvērt, izmantojot lietotni vai zvanot no tālruņa, arī fiksētā. Tātad cilvēkam nav jādodas ārā, teiksim, no daudzstāvu ēkas pēdējiem stāviem, lai dažu metru attālumā no barjeras to atvērtu, kā notiek, ja ir ar pulti vadāma sistēma.