Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Brīvlaiks glāba no satiksmes apokalipses

© F64

Izlasīts sociālajos tīklos: «Skolēnu brīvlaiks glābj Rīgu no apokalipses.» Tāds pravietojums, protams, ir krietni pārspīlēts, bet savu patiesības graudu satur.

Vakar, kad skolās beidzamo dienu bija brīvlaiks, Rīgā bija salīdzinoši raita satiksme, ja mašīnu skaitu uz ielām un braukšanas ātrumu samēro ar stundām ilgo snigšanu. Arī šodien, kad meteorologi sola puteņa turpināšanos, Latvijas galvaspilsētas sabiedriskajā transportā (izņemot mikroautobusus) spēkā ir tā dēvētās puteņa biļetes. Autovadītāji Rīgā sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, uzrādot transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību.

Vakar sniegputeņa dēļ sabiedriskais transports Rīgā kavējās aptuveni par 20-60 minūtēm, kavējās vai neielidoja vairāki lidmašīnu reisi starptautiskajā lidostā Rīga, kā arī laikus neatbrauca starppilsētu autobusi. Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola norāda, ka vakar satiksmi galvaspilsētā varēja uzskatīt pat par ļoti raitu, jo daudzi vecāki neveda ar automašīnām bērnus uz skolām un bērnudārziem. Šodien skolēnu brīvlaiks ir beidzies. Arī puteņa biļetes atvieglo satiksmi, jo autovadītāji, kuri nejūtas droši šādos laikapstākļos, izvēlas pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Satiksme pilsētas ielās to apstiprinot.

Stipras snigšanas laikā Rīgā nepārtraukti tiek tīrītas satiksmei būtiskāko - 1. un 2. kategorijas - ielu brauktuves kopumā 34 maršrutos. Tas nozīmē, ka ielās ar sabiedriskā transporta kustību un augstu satiksmes intensitāti vienu maršrutu tīrīšanas tehnika izbrauc vidēji trīs stundās. Ja spēcīgi snieg un putina, tad skaidrs, ka pāris stundu laikā sniega kārta atkal noklājusi jau notīrīto ielas posmu. Pirmām kārtām sniegs tiek tīrīts arī ielās ar sabiedriski nozīmīgiem objektiem - medicīnas, izglītības u.c. iestādēm. Savukārt 3. kategorijas jeb rajonu nozīmes ielas tīra pēc tam, kad lielās ielas ir apmierinošā stāvoklī. Ja snieg visu dienu, tad rajonu nozīmes ielās sniega tīrītāji visbiežāk var ierasties tikai pēcpusdienā.

***

UZZIŅAI

Par nenotīrītām vai slikti notīrītām ielām Rīgā var ziņot Satiksmes vadības centram, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80003600. Autovadītājus aicina būt īpaši piesardzīgiem un ievērot lielāku braukšanas distanci, kā arī izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.