Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Pievakarē braukšanas apstākļi ir apmierinoši

© F64

Pievakarē braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši, brauktuves ir nokaisītas, ziņo "Latvijas valsts ceļi". Ceļu uzturēšanas darbos šodien ir iesaistītas 126 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic brauktuvju attīrīšanu no sniega un slideno posmu kaisīšanu.

Gaisa temperatūra no +2ºC līdz -2ºC, šādos meteoroloģiskajos apstākļos ir iespējama atkala un melnais ledus. Ceļu stāvoklis var mainīties ļoti strauji, tāpēc pirms braukšanas un tās laikā aicinām autovadītājus pārliecināties par brauktuves stāvokli, un braukt uzmanīgi.

Ļoti uzmanīgiem ir jābūt braucot pa mazajiem ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, jo, apstākļos, kad gaisa temperatūra ir ap nulli, tāpat arī lietus un slapjā sniega ietekmē, arī uz tiem var veidoties atkala un tie ir ļoti slideni.

Mazo ceļu kaisīšana atkalas laikā ir mazāk efektīva, jo lietus un kūstošais ledus noskalo no ceļa smiltis nost, tomēr bīstamie līkumi un krustojumi, kā arī stāvi kāpumi un kritumi tiks apstrādāti.

Par apstākļiem, kas negatīvi ietekmē braukšanu pa valsts ceļiem, aicinām paziņot Satiksmes informācijas centram pa diennakts tālruni 80005555, vai izmantojot Twitter @LVceli, lai nodrošinātu šīs informācijas nodošanu atbildīgajiem ceļu uzturēšanas dienestiem tālākai operatīvai rīcībai.

Informācija par aktuālajiem braukšanas apstākļiem ir pieejama www.lvceli.lv un Waze aplikācijā, kā arī pa tālruni 80005555.