Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

''Nacionāļi'': Ušakovs ''spēles noteikumus'' maina praktiski katrā sēdē

© F64

Šī gada 9.aprīlī plkst. 9.00 tiek sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā kārtējo reizi tiks lemts par pašvaldības nolikuma grozījumiem. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" frakcija uzskata, ka pašreizējā saspringtā situācija Rīgas domē ir veidojusies domes priekšsēdētāja darbības stila dēļ, viņa nekorektās darba metodes ir apgrūtinājušas domes darbu.

NA frakcijas priekšsēdētājs Nauris Puntulis atzīst: "Mēs vienmēr esam iestājušies par konstruktīvu darbu Rīgas domē, bet šobrīd tāds nav iespējams, jo "spēles noteikumi" tiek mainīti praktiski katrā sēdē - tiek pieņemts vai apstrīdēts kāds no pašvaldības nolikuma punktiem. Tādā veidā tiek tērēts gan laiks, gan pašvaldības finanšu resursi. Kārtējā ārkārtas domes sēde liecina par to, ka šādu politiku pozīcija vēlas turpināt. NA frakcija uzskata, ka šī jautājuma vienīgais risinājums - līdz mirklim, kamēr tiek pieņemts nolikums, kurš kopumā atbilst likuma normām un nepārkāpj demokrātijas principus, ir atgriezties nulles punktā pie iepriekšējā nolikuma, nevis nekonstruktīvi katrā domes sēdē veikt jaunas izmaiņas tajā."

NA frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Dainis Locis uzsver: "Domes sēžu darbs ir ne vien haotisks, bet dažkārt arī pretlikumīgs. Piemēram, šī gada 26. martā sasauktā domes sēde ar mērķi vēlreiz grozīt pašvaldības nolikumu, ir nelikumīga, jo netika izpildītas likumā noteiktās prasības - par sanāksmes laiku un vietu netika laicīgi informēts nozari pārraugošais ministrs - līdz ar to, tajā pieņemtajiem lēmumiem nav tiesiska spēka."