Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domē pirmdien atkal skatīs skandalozos nolikuma grozījumus

© F64

Rīgas dome pirmdien, 9.aprīlī, sasaukusi kārtējo ārkārtas sēdi, kurā plānots skatīt Rīgas pašvaldības nolikuma grozījumus, liecina domes dienas kārtība.

Dienas kārtībai pievienotie dokumenti liecina, ka tiks skatīts jautājums par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL/TB-LNNK) rīkojuma izpildi, ar kuru tika apturēti deputātus ierobežojošie pašvaldības nolikuma grozījumi.

1.martā pieņemtās izmaiņas paredzēja, ka deputāti sēdēs turpmāk drīkstēs uzdot ne vairāk par trim jautājumiem, taču Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija norādīja domei uz to neatbilstību demokrātijas principiem.

Tā kā dome grozījumus neatcēla, ministrs izdeva rīkojumu par to darbības apturēšanu. 26.martā tika sasaukta ārkārtas domes sēde un pieņemti jauni nolikuma grozījumi. Tie paredz atcelt jautājumu skaitu ierobežošanu tā vietā nosakot laika ierobežojumu - katram lēmumprojektam tagad tiek atvēlētas 20 minūtes jautājumu sesijai, bet budžeta skatīšanai - pusotra stunda.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktora vietniece Fatma Frīdenberga, ar šo lēmumu pašvaldības nolikums tiks atgriezts tajā redakcijā, kāds tas bija pirms izmaiņu pieņemšanas 1.martā. "Tādā veidā tiks izpildīts rīkojums un nolikuma 89. un 91.punkts tiks atgriezts tā sākotnējā versijā," skaidroja Frīdenberga.

Kā aģentūra LETA noskaidroja VARAM grozījumi, kuri tika apstiprināti 26.marta sēdē, ministrijā ir saņemti un patlaban notiek to izvērtēšana.