Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgā grib slēgt vēl 33 spēļu zāles

© Nora Krevneva, F64 Photo Agency

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti atbalstījuši vēl 33 azartspēļu zāļu slēgšanu galvaspilsētas vēsturiskajā centrā.

Rīgas domes Juridiskā pārvalde ir sagatavojusi Rīgas domes lēmumu projektus par izsniegto atļauju atcelšanu, kas ļauj atvērt spēļu zāles Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonā, kā arī jauktas apbūves teritorijā. Aizliegumi neattiecas uz četru un piecu zvaigžņu viesnīcām, kā arī publiskās apbūves teritorijām.

12.septembrī komitejas pārstāvji atbalstīja deviņu spēļu zāļu slēgšanu, bet šodien - vēl 33. Līdz ar to, kopumā komiteja atbalstījusi 42 spēļu zāļu slēgšanu. Juridiskās pārvaldes direktors Juris Liepiņš vērsies Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā, lai pārliecinātos, ka ir lemts par visu Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsardzības zonā esošo zāļu slēgšanu.

Šādi lēmumi īstenoti, lai izpildītu Augstākās tiesas 2017.gada 24.februāra blakus lēmumu lietā par atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Rīgā, kā arī lai sakārtotu Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritoriju.

Galīgo lēmumu šajā jautājumā vēl pieņems Rīgas dome.

Pēc tam, kad pašvaldība pieņem lēmumu par vietas izmantošanas aizliegumu konkrētai spēļu zālei, komersantam, atbilstoši likumam, ir atvēlēti vēl pieci gadi, lai biznesu šajā vietā aizvērtu.