Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Par "Rīgas centrāltirgus" vadītāju kļuvis Artis Druvinieks

© Gatis Gierts, F64 Photo Agency

Par Rīgas pašvaldības AS "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētāju kļuvis dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības "Mediķis" vadītājs Artis Druvinieks, liecina "Firmas.lv" informācija.

Izmaiņas uzņēmuma valdē reģistrētas šodien, 14.septembrī. Darbu valdē turpina Kaspars Zauls un Valdis Karnītis.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas dome pārstāvis Uģis Vidauskis, konkursā uz šo amatu saņemti 19 pieteikumi, bet pēc kandidātu iesniegto dokumentu izvērtēšanas uz otro kārtu tika virzīti deviņi kandidāti. Konkursa komisija, pamatojoties uz kandidātu vērtēšanas rezultātiem atbilstoši definētajām kandidātu atlases prasībām, 6.septembra sēdē nolēma "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētāja amatam nominēt Druvinieku.

Vidauskis arī atzīmēja, ka Druvinieks ir studējis Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, iegūstot jurista kvalifikāciju. Druvinieks patlaban ir dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības "Mediķis" valdes priekšsēdētājs, iepriekš strādājis par SIA "L-Ekspresis" biznesa attīstības direktoru, bijis arī šī uzņēmuma valdes loceklis, savulaik strādājis arī par SIA "Latvijas Mobilais telefons" iepirkumu speciālistu.

Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Rīgas dome kā "Rīgas centrāltirgus" kapitāldaļu turētājs nešaubās, ka Druvinieks ar saviem pienākumiem tiks galā labi, par ko liecinot viņa kompetences, par kurām pārliecinājās arī konkursa komisija, uzsvēra Vidauskis.

Kā ziņots, konkursu Rīgas pašvaldība izsludināja jūlija beigās. Izsludināt konkursu uz valdes locekļa amatu bija nepieciešams, jo "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs (S) kļuvis par Saeimas deputātu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus" apgrozījums pērn bija 6,952 miljoni eiro, kas ir par 1,25% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pērn bija 45 735 eiro, kas ir pieaugums, salīdzinot ar peļņu 2015.gadā. Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 6,866 miljoni eiro, bet peļņa - 6157 eiro.

Kopējā uzņēmuma apsaimniekojamo zemes gabalu platība ir 131 974 kvadrātmetri, bet kopējā ēku un būvju apsaimniekojamā platība ir 57 809 kvadrātmetri. Pagājušā gada beigās uzņēmumu iekrājumu summa bija 3 281 642 eiro.

Rīgas centrāltirgus dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības uzņēmums darbojas kopš 1995.gada. Tajā ietilpst Centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. ''Rīgas centrāltirgus'' pamatkapitāls ir 10 327 036 eiro.

Uzņēmuma ieņēmumus pamatā veido maksa par tirdzniecības vietu, telpu, ēku un zemes iznomāšanu.