Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Vēl var izteikt viedokli par Skanstes attīstību

VĪZIJA. Skanstes apkaimes lokālplānojums ietver 228 hektāru plašu teritoriju starp Pulkveža Brieža ielu, Ganību dambi, dzelzceļa trasi, Duntes ielu, Skanstes ielu, Vesetas ielu un tās turpinājumu, Emiļa Melngaiļa ielu un Hanzas ielu © Publicitātes foto

Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma pilnveidotās redakcijas publiskā apspriešana ir noteikta līdz šā gada 2. oktobrim. Pērn Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija norādīja Rīgas domei, ka Skanstes tramvaja izbūves iecerei ir vajadzīga publiskā apspriešana.

Skanstes lokālplānojumu izstrādājusi SIA Grupa93. Lokālplānojumā teritorijas attīstība paredzēta vairākās kārtās līdz 2050. gadam, solījumi ir grandiozi: plānots, ka 800 miljonus eiro teritorijas attīstībā ieguldīs privātie uzņēmēji, 100 miljoni eiro tiks piesaistīti no Eiropas struktūrfondiem jaunās tramvaja līnijas izbūvē un tramvaja infrastruktūras uzlabošanā Rīgā kopumā, bet septiņi miljoni eiro paredzēti infrastruktūras uzlabošanai - ielām un parkiem. Izskanējis solījums šajā apkaimē radīt vairāk nekā 36 000 darba vietu, no kurām pilnībā jaunas (tādas, kas netiks pārceltas no citām pilsētas teritorijām) būs tikai 3600, kā arī ir cerība, ka uz Skansti varētu pārcelties dzīvot tagadējie Pierīgas iedzīvotāji, tādējādi palielinot rīdzinieku skaitu. Līdz 2024. gadam tiks uzcelts Laikmetīgās mākslas muzejs un Rīgas konferenču un koncertu centrs, tādējādi Skanstes apmeklētāju skaits varētu palielināties līdz aptuveni trim miljoniem gadā. Paredzēts izbūvēt ielas, gājēju ietves un veloceliņus, līdz 2020. gadam - izbūvēt Lapeņu, Jāņa Dikmaņa, Jāņa Krūmiņa, Jāņa Daliņa ielas un ar to saistītās inženiertehniskās komunikācijas, kā arī atklātu lietusūdens uzkrāšanas un novadīšanas sistēmu (tajā skaitā kanālu un dīķi) starp Skanstes ielu un Ganību dambi.

Iespējams, cilvēkam, kurš vēlas izpētīt Skanstes lokālplānojumu, sēžot pie datora, var apnikt meklēt, kā to elektroniski atrast un kura no redakcijām tagad tiek apspriesta. Piemēram, portālā https://geolatvija.lv/geo/tapis3#document_641 var izteikt viedokli un priekšlikumus par šo lokālplānojumu, bet ar dokumentiem iepazīties nevar.

Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma pilnveidoto redakciju un vides pārskata projekta materiālus elektroniski var izlasīt un apskatīt interneta vietnē http://www.rdpad.lv/skanstesapkaimesteritorijaslokalplanojumspilnveidotaredakcija/. Klātienē ar daudzajiem dokumentiem, kartēm un shēmām var iepazīties Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā un Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā Pilsētvides attīstības pārvaldē Amatu ielā 4; Rīgas domes 5. stāvā; Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijā Rūpniecības ielā 21.

Rakstiskus priekšlikumus var iesniegt jau minētajā Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā 4, visos Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros vai sūtīt pa pastu Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētvides attīstības pārvaldei. Iesniegumā jānorāda: fiziskām personām - vārds, uzvārds, dzīvesvietas adrese un tālruņa numurs; juridiskām personām - nosaukums, reģistrācijas numurs, adrese un tālruņa numurs.