Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

"Lidl" būvniecība Purvciemā: Iedzīvotājiem sola izcirsto koku vietā iestādīt jaunus

© Karolis Kavolėlis, F64 Photo Agency

Pēc Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja Vjačeslava Stepaņenko iniciatīvas, ceturtdien, 7.septembrī, notika Purvciema iedzīvotāju pārstāvju un "Lidl” projekta attīstītāju tikšanās, lai meklētu kompromisu jautājumā par koku izciršanu Dzelzavas ielā 75 b.

Saskaņā ar pilsētas attīstības plānu šajā vietā ir pieļaujama pakalpojumu un tirdzniecības centra būvniecība.

Teritorijā aug 48 dažādi koki. Sākotnēji uzņēmēji solīja saglabāt tikai deviņus no tiem. Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija nolēma rīkot sabiedrisko apspriešanu, kuras laikā no aptuveni 1500 Purvciema iedzīvotājiem tika saņemts negatīvs viedoklis.

Kā tikšanās laikā informēja projekta attīstītāji, viņi ir raduši iespēju saglabāt vēl deviņus kokus, turklāt iedzīvotājiem tika solīts, ka projekta realizācijas gaitā tiks iestādīti 33 dižstādi un dzīvžogs, kā arī teritorija būs brīvi pieejama, apgaismota, izveidoti celiņi un tiks nodrošināta brīva gājēju plūsma uz sabiedriskā transporta pieturvietām un citiem objektiem.

Karolis Kavolėlis, F64 Photo Agency

Savukārt iedzīvotāji tikšanās laikā uzdeva daudzus jautājumus par projektu un satiksmes organizāciju un solīja sekot līdzi projekta attīstības gaitai.