Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Naktī dala Rīgas domes komiteju vietas; opozīcija sēdi atstāj

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Frakciju deputātu vietu skaits Rīgas domes komitejās aprēķinātas pareizi, pārliecināts atkārtoti galvaspilsētas mēra amatā ievēlētais Nils Ušakovs (S).

Ušakovs, vērtējot to, kā pēc komiteju sastāva apstiprināšanas bez opozīcijas deputātu klātbūtnes strādās dome, aģentūrai LETA uzsvēra, ka "ar spēku nevaram piespiest opozīciju piedalīties komiteju sēdēs".

Viņš uzsvēra, ka visām partijām jau savlaicīgi bijis zināms, ka ceturtdien vēlēs ne tikai mēru un vicemēru, bet arī iecels komiteju sastāvu. "Ja viņi izlēma aiziet prom, tad tā ir viņu brīva izvēle," secināja Ušakovs.

Viņš pauda, ka īsti nesaprotot opozīcijas pārmetumus par nepareizi aprēķinātām proporcijām frakciju vietu skaitam komitejās. "Ar lielām grūtībām mēģināju saprast, kur viņiem kaut kas nesanāk," teica Ušakovs, akcentējot, ka opozīcijas piesauktā proporcionalitāte katrā komitejā precīzi ievērota. "Ļoti atklāti redzam, ka viss ir atbilstoši likuma prasībām - viss ir nodrošināts. Viss ir precīzi izrēķināts," atkārtoti norādīja Ušakovs.

Kā ziņots, nesamierinoties ar Rīgas domes valdošo partiju izstrādāto komiteju vietu sadalījumu frakcijām, opozīcijas deputāti pameta nakts vidū notiekošo domes sēdi un gatavojas vērsties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), apstrīdot vietu sadalījumu komitejās.

Sešās no astoņām Rīgas domes komitejām vadību saglabājuši līdzšinējie priekšsēdētāji - vadība mainījusies vien Pilsētas īpašuma komitejai, kuru turpmāk vadīs Oļegs Burovs (GKR), tādējādi ieņemot Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) vietu.

Ameriks gan turpinās darboties šajā komitejā. Viņš šovakar kolēģiem norādīja, ka nekandidēs uz nevienas komitejas vadītāja amatu, minot, ka ir tādi cilvēki kā, piemēram, Burovs, kurš saņēmis lielu vēlētāju atbalstu un kuram būtu jādod iespēja vadīt kādu komiteju.

Burovs ilgus gadus vadīja Rīgas domes Īpašuma departamentu, tomēr uzrakstīja atlūgumu, lai kļūtu par deputātu.

Lēmumus par komiteju vadītājiem partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" deputāti pieņēma bez opozīcijas klātbūtnes īsās atsevišķās komiteju sēdēs. Opozīcija, nesamierinoties ar Rīgas domes valdošo partiju izstrādāto komiteju vietu sadalījumu frakcijām, nakts vidū pameta domi.

Finanšu un administrācijas lietu komitejas vadītāja amatu saglabājis domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), Sociālo jautājumu komiteju turpinās vadīt Olga Veidiņa (S), bet Pilsētas attīstības komiteju - Maksims Tolstojs (S), Izglītības, kultūras un sporta komiteju - Eiženija Aldermane (GKR), Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteju - Vadims Baraņniks (S), Rīgas domes Mājokļu un vides komiteju - Vjačeslavs Stepaņenko (GKR), savukārt Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju turpinās vadīt Dainis Turlais (GKR).