Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas dome sanāks uz pirmo jaunā sasaukuma sēdi

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Rīgas dome šodien plkst.9 sanāks uz pirmo jaunā sasaukuma sēdi.

Pašvaldību vēlēšanās 3.jūnijā vairākumu Rīgas domē ieguva deputāti no partijas "Saskaņas"/"Gods kalpot Rīgai" (S/GKR) kopējā saraksta. Šis saraksts domē ieguvis 32 no kopumā 60 mandātiem. Līdz ar to vara Rīgas domē paliks Nila Ušakova (S) un Andra Amerika (GKR) tandēma rokās.

Domē iekļuvuši arī deviņi pārstāvji no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), deviņi no partiju apvienības "Latvijas Reģionu apvienība"/partija "Latvijas attīstībai" (LRA/LA), kā arī seši no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un četri no partijas "Vienotības". Pašvaldību vēlēšanu rezultāti Rīgā tika apstiprināti 8.jūnijā.

Kā ziņots, visu četru Rīgas domē iekļuvušo "latvisko sarakstu" pārstāvji vienojušies galvaspilsētas domes opozīcijā strādāt kopā un mēra amatam virzīt LRA/LA līderi Mārtiņu Bondaru.

Iepriekšējais Rīgas domes sasaukums tika ievēlēts 2013.gadā un tajā tika ievēlēti 38 deputāti no apvienotā partijas S/GKR saraksta, 12 no VL-TB/LNNK un 10 no partijas "Vienotība". Sasaukuma laikā "Vienotības" deputāts Kārlis Strēlis gan izlēma pāriet uz GKR.