Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas dome sanāks uz pēdējo sēdi šajā sasaukumā

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Rīgas dome šodien plkst.14. sanāks uz pēdējo sēdi šajā sasaukumā.

Tajā deputāti lems par Rīgas pilsētas pašvaldības konsolidētā un publiskā 2016.gada pārskata apstiprināšanu, kā arī pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" publiskā pārskata apstiprināšanu. Tāpat tiks lemts par meža apsaimniekošanas plāna "Mežaparks" 2017.-2026.gadam apstiprināšanu, vairāku šķiroto atkritumu punktu izveidi un vairāku lokālplānojumu grozījumiem.

Domes deputāti skatīs arī jautājumu par Rīgas domes Īpašuma departamenta direktora Oļega Burova (GKR) atbrīvošanu no amata, jo viņš ievēlēts par domes deputātu jaunajā sasaukumā. Tāpat domes sēdē tiks lemts par Aijas Rimicānes iecelšanu Īpašuma departamenta direktora amatā.

Šis Rīgas domes sasaukums tika ievēlēts 2013.gadā un tajā tika ievēlēti 38 deputāti no apvienotā partijas "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) saraksta, 12 no nacionālā apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un 10 no partijas "Vienotība". Sasaukuma laikā "Vienotības" deputāts Kārlis Strēlis gan izlēma pāriet uz GKR.

Šajās vēlēšanās Rīgas domē ievēlēti 32 deputāti no "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" kopējā saraksta, deviņi no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), deviņi no partiju apvienības "Latvijas Reģionu apvienība"/partija "Latvijas attīstībai" (LRA/LA), kā arī seši no VL-TB/LNNK un četri no "Vienotības".

Pašvaldību vēlēšanu rezultāti Rīgā tika apstiprināti 8.jūnijā. Pirmā domes sēde jaunajā sasaukumā jāsasauc ātrākais 10 dienas, bet ne vēlāk kā 20 dienas pēc vēlēšanu rezultātu apstiprināšanas.