Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Ušakovam aizrāda par skolēnu apbalvošanu saistībā ar VVC izsmejošu izrādi

© F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aizrādījusi Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) par nievājošu attieksmi pret valsts institūciju lēmumiem, piešķirot apbalvojuma Rīgas 10.vidusskolas skolēniem par Valsts valodas centru (VVC) izsmejošu priekšnesumu.

Ušakovs sociālajā tīklā "Facebook" publicējis vēstuli, kuru saņēmis no VARAM valsts sekretāra vietnieka Aivara Draudiņa. Tajā teikts, ka VVC lūdzis VARAM izvērtēt Ušakova rīcību, piešķirot balvu Rīgas 10.vidusskolas audzēkņiem par priekšnesumu pasākumā "Rīgas mēra kauss", kurā skolēni atainoja, kas notiek VVC, kad ir pilnmēness.

VVC norādījis, ka ar šādu priekšnesumu izglītības iestādē tiek pārkāpts Ministru kabineta apstiprinātās izglītojamo audzināšanas vadlīnijas.

VARAM vēstulē aicina Ušakovu savā darbībā ievērot morāles un ētikas normas. Turklāt norāda, ka Rīgas mēram kā vēlētai amatpersonai ir visas tiesības nepiekrist kādas institūcijas pieņemtajam lēmumam un šajā gadījumā pašvaldības amatpersonai ir tiesības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un termiņā pārsūdzēt sev nelabvēlīgo lēmumu.

Ministrija arī paudusi, ka skolēnu apbalvošana par šāda veida priekšnesumiem stimulē nievājošu un nihilistisku attieksmi pret valsts institūciju lēmumiem un valsts pārvaldi kopumā.

Ušakovs, komentējot saņemto vēstuli, "Facebook" pauž neizpratni par to, ka VARAM valsts sekretāra vietnieks raksta galvaspilsētas mēram vēstuli par to, kā vajadzētu vai nevajadzētu jokot bērniem no kādas Rīgas skolu komandas humora konkursā.

"Latvija jau 25 gadus ir neatkarīga. Jau 12 gadus esam ES un NATO dalībvalsts. Tikko vēl par OECD biedru kļuvām. Bet mazgā un tīri, kā gribi - tāpat no visādām spraugām lien ārā kaut kas Bulgakova Šarikovam raksturīgs - speķainā frencī un formas cepurē," raksta Rīgas mērs.

Ušakovs norāda, ka vēstulei oficiāli "uzlicis vīzu" - "10.vidusskolas KVN komandai. Darbam! Turpiniet jokot!" - un to pasniedzis jauniešiem.

Tāpat viņš paudis, ka nekomentēs, kā tas izskatās, ka VVC "pieauguši onkuļi un tantes raksta sūdzību ministrijai par to, ka skolēni viņus apsmej". Un vēl prasa, lai ministrija izdara tā, lai bērni par viņiem vairs nejokotu.