Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

KNAB Rīgas domes Satiksmes departamentā veicis dokumentu izņemšanu

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu par iespējamu dokumentu viltošanu Krišjāņa Barona ielas remontdarbu procesā neviens Rīgas domes Satiksmes departamenta darbinieks nav atstādināts, aģentūrai LETA pastāstīja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Viņa apstiprināja, ka KNAB ir veicis procesuālas darbības Satiksmes departamentā un izņēmis dokumentāciju, kas saistīta ar Krišjāņa Barona ielas brauktuves būvniecību. Lēmumā par dokumentu izņemšanu ir norādīts pants par dienesta viltojumu.

Ahuna-Ozola norādīja, ka šobrīd nav saņemts iesniegums no KNAB par kādas amatpersonas atstādināšanu no amata.

Jautāta, vai Satiksmes departaments veiks kādas iekšējas pārbaudes, Ahuna-Ozola pastāstīja, ka departaments gaidīs izmeklēšanas slēdzienu no KNAB un tad attiecīgi rīkosies.

Jau ziņots, ka KNAB sācis kriminālprocesu par, iespējams, veiktiem noziegumiem valsts institūciju dienestā, kas saistīti ar dokumentu viltošanu būvdarbu procesā Rīgā, Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošanā, aģentūru LETA informēja KNAB.

Iegūtie pierādījumi dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka Satiksmes departamenta rīkotajā iepirkumā "Rīgas pilsētas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbi 2015.gadā" iepirkuma daļā "Ielu seguma atjaunošana. Seguma atjaunošana Krišjāņa Barona ielā" valsts amatpersona veikusi dienesta viltojumu.

Kriminālprocess sākts oktobrī. Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta, līdz ar to nav zināms, vai kādai amatpersonai jau ir noteikts aizdomās turētā vai personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss.

Krimināllikums par dokumenta viltošanu vai par viltota dokumenta izsniegšanu vai izmantošanu paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tāpat LETA jau ziņoja, ka kopumā brauktuves remontdarbi izmaksājuši 2,6 miljonus eiro, bet ietves - 900 000 eiro. Ielas remontdarbu kvalitāte vairākkārt izraisījusi sabiedrības sašutumu. 12.oktobrī tika apsekota visa Krišjāņa Barona iela, un būvdarbu veicējiem divu nedēļu laikā bija jānovērš pēdējie defekti.

Satiksmes departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins aģentūrai LETA oktobra vidū atturējās vērtēt paveikto darbu ielas sakārtošanā un norādīja, ka tas būs tuvāko mēnešu process, kad norisināsies izvērtēšana un konkrētas procedūras, precīzi arī aprēķinot darbu apjomu.

16.augustā saistībā ar Rīgas ielu remontdarbu lēno gaitu no amata tika atstādināts Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs. Viņa vietā par pienākuma izpildītāju iecelts Jakrins.