Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Biķernieku mežā paplašinātas skrējēju un velosipēdistu takas

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apsaimniekotās Biķernieku trases teritorijā esošajos mežos ir paplašinātas, samarķētas un sakoptas skrējēju un velosipēdistu takas, pastāstīja CSDD pārstāvis Rolands Rumba.

Pieaugot iedzīvotāju interesei par aktīvu dzīvesveidu, CSDD un Biķernieku trase aktīvās atpūtas cienītājiem ir izveidojusi un nomarķējusi treniņu taku skrējējiem un velosipēdistiem Biķernieku trases apkārtnē esošajos mežos.

Izveidotās skrējēju un velo trases ir papildinātas un atsevišķi marķētas. Tās vijas cauri Biķernieku trases mežu teritorijai. Velosipēdistiem tiek piedāvāta taka 3,5 kilometru garumā un skriešanas takas garums ir četru kilometru garumā.

Kā skaidroja CSDD pārstāvis, iedzīvotāji aizvien vairāk izvēlas Biķernieku trasi kā savu skriešanas un velo treniņu vietu. Biķernieku trase jau otro gadu ir nodrošinājusi, lai trašu teritorijā būtu iespējas trenēties ne tikai ar šosejas velosipēdiem pa asfalta segumu, bet arī ar tā sauktajiem kalnu jeb MTB velosipēdiem ārpus Biķernieku autotrases daļas.

Pēc pagājušā gadā "Latvijas fakti" veiktā pētījuma rezultātiem, tuvākā mikrorajona, Mežciema, iedzīvotāji ir aktīvi sportotāji un labprāt dodas sportot uz tuvumā esošo Biķernieku trasi, atzīmēja Rumba.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem vairums Biķernieku trases apkārtnē dzīvojošo iedzīvotāju trases esamību savā apkaimē novērtē pozitīvi - divas trešdaļas respondentu (65%) pauduši pozitīvu viedokli, bet noraidošu attieksmi pret tās atrašanos viņu dzīvesvietas apkaimē pauduši 8% respondentu.

Pētījumā arī noskaidrots, ka Biķernieku trase un tās komplekss ir uzskatāma par nozīmīgu aktīvās atpūtas vietu vietējiem apkārtnes iedzīvotajiem - saskaņā ar aptaujas rezultātiem vairāk nekā divas trešdaļas respondentu (68%) ir atzinuši, ka paši vai kāds no viņu ģimenes locekļiem pēdējo 12 mēnešu laikā tās teritorijā ir pastaigājušies vai atpūtušies pie dabas, 62% ir veikuši fiziskās aktivitātes, 43% ir apmeklējuši kādu no trasē rīkotajiem pasākumiem, trešā daļa (36%) ir apmeklējuši CSDD Rīgas Motormuzeju un 21% slēpojuši.

Būtiski, ka abas takas var izmantot arī tad, kad trasē notiek sacensības vai kāds cits pasākums, atzīmēja CSDD pārstāvis.

Aptaujā, kas tika veikta 2017.gada sākumā, pēc nejaušības principa tika iekļauti 253 Rīgas pilsētas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem, kuri dzīvo Biķernieku trases apkaimē - Mežciema, Teikas un Juglas apkaimēs. Izlase aprēķināta, balstoties uz jaunākajiem statistikas datiem par Latvijas iedzīvotājiem. Izlases aprēķināšanā un ģeogrāfiskajā izkliedē izmantota nejaušā maršruta metode.