Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Aicina uz Lielās dienas ieskandināšanas svētkiem Rīgā

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Šodien no plkst. 11.00 līdz 13.00 Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" filiāles pagalmā Ieriķu ielā 43A notiks Lielās dienas sagaidīšanas svētki "Spīdi nu, saulīte!". Ieeja pasākumā bez maksas.

Jau pēc dažām dienām nakts piekāpsies un diena kļūs garāka par nakti - iestāsies ilgi gaidītais pavasaris. Par gada cikliskumu vairāk pastāstīs jauniešu folkloras studija "Banga", kas sniegs muzikālus priekšnesumus, iemācīs jautras rotaļas un par aktīvu mīklu minēšanu pasniegs saldas balviņas.

Galvenā darbošanās notiks olu krāsošanas darbnīcā, kas iepriekšējos gados guvusi ļoti lielu atsaucību. Piedāvāsim olu ietīt dabīgajos materiālos - grūbās, rīsos, karkades lapās, melleņu ievārījumā, sausos ziedos un krūmu lapās. Pēc tam ola nonāks lielajā sīpolu mizu katlā un pēc aptuveni 20 minūtēm ola būs ieguvusi savu individuālo krāsu un rakstus. Ola noderēs, lai piedalītos citās svētku aktivitātēs, piemēram, olu ripināšanas sacensībā.

Mazākie pasākuma apmeklētāji ar vecākiem varēs apgleznot lielo olu, gatavot pavasara sagaidīšanas skaņurīkus un veidot mājas rotu - dzijas saulīti. Lai sasildītu pasākuma apmeklētājus, cienāsim ar siltu tēju.