Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Izmēģini! Botāniskajā dārzā mācīs veidot puzurus

© F64 Photo Agency

Šodien, 9.decembrī, Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā ciklā "Ziemas saulgriežu ceļš" norisināsies puzuru veidošanas darbnīca un muzikāla lekcija par Ziemas saulgriežu nozīmi latviešu folklorā.

Šogad visu decembri Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ar īpašu pasākumu ciklu "Ziemas saulgriežu ceļš" palīdzēs ikkatram sagatavoties Ziemassvētkiem. Dienu pirms otrās adventes apmeklētāji aicināti izbaudīt Ziemassvētku gaidīšanas laiku tautiskā garā. No plkst. 11.00 līdz 14.00 Palmu mājas vestibilā norisināsies puzuru veidošanas darbnīca sadarbībā ar floristikas studiju "Grieta". Meistarklases dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc iepriekšēja pieteikšanās ir OBLIGĀTA. Pieteikties iespējams, rakstot uz karlina.engere@lu.lv un norādot dalībnieka vārdu, uzvārdu un telefona numuru. Kad būs sasniegts maksimālais dalībnieku skaits, par to paziņos LU Botāniskā dārza tīmekļa vietnē un Facebook lapā.

Pēc meistarklases Palmu mājā notiks latviešu folkloras pētnieces Guntas Saules lekcija par Ziemas saulgriežiem latviešu folklorā, kurā varēs izzināt Ziemas saulgriežu būtību, to izcelsmi, nozīmi cilvēka dzīvē, kā arī iepazīt šo gaismas gaidīšanas svētku tradīcijas. Lekciju papildinās muzikāli priekšnesumi folkloras kopas izpildījumā.

Pasākumu cikla "Ziemas saulgriežu ceļš" turpinājumā gaidāms arī Ziemassvētku tirdziņš, kas norisināsies, sestdien, 16.decembrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 un jauktā kora "Aura" koncerts plkst. 15.00. Sestdien, 23.decembrī plkst. 12.00 LU Botāniskā dārza Palmu mājā koncertu sniegs Emiļa Melngaiļa Liepājas Zvanu ansamblis "Campanella" Astras Ziemeles vadībā.

Davis Ūlands, F64 Photo Agency

Ieeja uz visiem pasākumiem bez maksas. Seko līdzi jaunumiem LU Botāniskā dārza tīmekļa vietnē vai Facebook lapā.

"Ziemas saulgriežu ceļš" pasākumu programmu LU Botāniskajā dārzā īsteno ar Rīgas domes, Rīgas domes Izglītības un kultūras departamenta finansiālu atbalstu.