Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

VAKARA ZIŅAS. Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Ielūkojamies aktuālākajos kultūras, mākslas un izklaides notikumos laika posmā no 22. līdz 29. septembrim.

23. septembrī no plkst. 9.00 līdz 16.00 Bulduru dārzkopības vidusskolas dārzā notiks dārzkopības sezonas noslēguma pasākums «Rudens stādu parāde», aicinot apmeklētājus iegādāties Latvijā audzētus stādus. Stādu parādē piedalās tikai Latvijas stādu audzētāji, ar mērķi popularizēt stādu audzēšanas nozari. Ieeja bez maksas visai ģimenei, kā arī bezmaksas stāvvieta automašīnām.

Tas noteikti uzlabos omu drēgnajās rudens dienās! Rīgā, Mākslas un tehnoloģiju kvartālā Sporta ielā 2 (ieeja no Hanzas ielas), līdz 15. oktobrim no plkst. 12.00 līdz 21.00 skatāma un baudāma mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas multimediālā formāta izstāde «Sapņu upe», kurā ar skaņas, gaismas un animācijas efektiem tiek iedzīvināti vairāk nekā 100 darbu.

23. septembrī ar diviem koncertiem plkst. 15.00 un 19.00 Vidzemes koncertzālē «Cēsis» grupa «Labvēlīgais tips» uzsāks savu 25 gadu jubilejas koncertšovu «Sudrabkāzas» tūri, kas tiek rīkota par godu grupas ceturtdaļgadsimta jubilejai. Savukārt 30. septembrī plkst. 19.00 būs koncerts Ventspils teātra namā «Jūras vārti». Koncerttūre, kas būs vērojama dažādās Latvijas pilsētās, noslēgsies 27. oktobrī ar grandiozu šovu «Arēnā Rīga».

28. septembrī plkst. 19.00 Mazajā ģildē Rīgā, Amatu ielā 3, savu ceļu pretī Latvijas simtgadei uzsāks izrāde «Kā man gribas iet...» - dokumentālās piezīmēs un dzīvesstāstā balstīta neparasta kustību, vārdu un skaņu eseja par mākslinieci ratiņkrēslā, cimdu adītāju, filozofi Jetti Užāni. Projekta radošo grupu veido Elīna Apsīte (balss), Lilija Lipora, Edgars Lipors (kustība), Maija Švēdenberga (marimba), Egils Kupčs (gaismas, projekcijas), Inese Grīnvalde (producente) un Raivis Apsītis (tehniskais nodrošinājums).

28. septembrī Latvijas Nacionālajā operā notiks pirmizrāde Zigmara Liepiņa operai «Turaidas Roze» ar Kaspara Dimitera libretu. Jauniestudējumu veido muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš tandēmā ar režisori Ināru Slucku, radošajā komandā strādā arī diriģents Jānis Liepiņš, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Jolanta Rimkute (Lietuva), gaismu mākslinieks Damirs Ismagilovs (Krievija), videomākslinieks -8, horeogrāfe Elita Bukovska un dramaturgs Mikus Čeže.