Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

IEPAZĪSTI: Šodien notiks Latvijas pirmais Vegānfestivāls

© facebook.com/ Dzīvnieku brīvība

šODIEN, 26. augustā, K. K. fon Stricka villā norisināsies Latvijas pirmais Vegānfestivāls. Pasākuma programma liecina — festivālā gardi paēst un lieliski pavadīt laiku varēs gan bērni, gan pieaugušie, gan pārliecināti vegāni, gan vegāniska dzīvesveida skeptiķi. Tos, kas vēl tikai iepazīst vegānismu, pasākumā gaida sevišķi daudz jaunumu un pārsteigumu: vegānisks fitness, burgeri un sojšliks.

Festivāla Lekciju zālē būs iespēja uzzināt, kā izveidot veselīgu diētu no augu valsts produktiem, kam sievietēm vegānēm un veģetārietēm jāpievērš uzmanība mazuļa gaidīšanas laikā un kā dzīvot tā, lai nekas nav jāizmet atkritumos. Īpašajā Sporta lasītavā festivāla apmeklētāji varēs noskaidrot, kā vegānisms ir savienojams ar pamatīgu fizisku slodzi un uzdot visus sev interesējošos jautājumus profesionāliem un atsaucīgiem fitnesa treneriem.

Festivālā liels uzsvars likts arī uz praktisku darīšanu — darbnīcās varēs iemācīties izgatavot kosmētiku ķermenim un tīrīšanas līdzekļus mājai, spēļmantas mājdzīvniekiem un pat animācijas filmu no lietotiem priekšmetiem. Turpat norisināsies arī erudīcijas spēle ar iespēju laimēt vērtīgas balvas. Domājot par jaunākajiem festivāla apmeklētājiem, organizatori ir parūpējušies arī par īpašām aktivitātēm bērniem: seju apgleznošanas darbnīcu, “slackline” jeb lentošanas atrakcija un citām aizraujošām nodarbēm.

“Skatoties uz Vegānfestivāla programmu, es priecājos, ka mums to ir izdevies izveidot tādu, kurā sev interesantus pasākumus var atrast tik dažādi cilvēki,” norāda biedrības “Dzīvnieku brīvība” vadītājs Aivars Andersons, uzsverot, ka atvērtība visdažādākajām auditorijām ir bijis viens no festivāla mērķiem.

Publicitātes foto

Festivāla meistarklasēs apmeklētāji varēs ne tikai iemācīties pagatavot gardus vegāniskus ēdienus, bet arī nogaršot rezultātu. Inovatīvi konservēšanas paņēmieni, ātrās uzkodas, bezglutēna ēdieni, sojšliks un visdažādākie smūtiji — te noteikti netrūks iedvesmas arī tiem, kas nemaz nav vegāni! Prasmīgo pavāru un konditoru sakārdināto apetīti varēs apmierināt Vegānfestivālā pārstāvētajās kafejnīcās un restorānos: Bhajan Cafe, Terapija, Fat Pumpkin, The Beginnings un Wok n Kurry.

Vegānfestivāla tirdziņa piedāvājumā būs gan sulīgi kliņģerpīrāgi, gan vegāniski našķi un saldumi, gan kvalitatīva kosmētika un pat sporta uzturs. Darbosies arī telpaugu maiņas punkts. Tikmēr uz Vegānfestivāla skatuves uzstāsies Latvijā iecienīti mūziķi: Very Cool People, The Coco’nuts, The Big Bluff un daudzi citi.

Vegānfestivāla sākums — plkst. 12:00. Ieeja — pilnīgi par brīvu.