Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

TOP 10 pasākumi, kuri noteikti jāapmeklē Rīgas svētku laikā

18., 19. un 20. augustā Rīgā noritēs tradicionālie pilsētas svētki. Svētkos gaidāma vērienīga programma, kurā iekļauti vairāk nekā 50 pasākumi, sākot ar burātāju festivālu un ugunīgām dejām, beidzot ar fizkultūras treniņiem parkos un zvaigžņu vērošanu naksnīgajās debesīs. Portāls Riga.lv ir apkopojis 10 spilgtākos gaidāmo svētku pasākumus.

1. VĒSTURISKO BURINIEKU FESTIVĀLS „BALTIC SAIL RIGA 2017”

Publicitātes foto

Kad? 18. augustā 10.00 - 19.30 19. Augustā 10.00-00.00, 20. Augustā 10.00-17.30

Kur? Daugavā, pie Vanšu tilta, Pilsētas jahtkluba akvatorijā

„Baltic Sail Riga 2017” ir starptautisks Baltijas jūras vēsturisko burinieku festivāls, kas popularizē jūrniecības vēsturi un tradīcijas un jau vairāk nekā 20 gadus notiek dažādās Baltijas jūras ostās. Līdz šim tā mājvieta bijusi tādas ostu pilsētas kā Klaipēda, Gdaņska, Karlskrona, Ščecina, Nīsteda un Rostoka. Šogad festivāls notiek Rīgā.

„Baltic Sail Riga 2017” festivāla laikā no 18. līdz 20. augustam „Pilsētas jahtklubā” Ķīpsalā būs pieejami vairāki vēsturiskie burinieki bezmaksas apskatei, kā arī maksas izbraukumiem pa Daugavu. Festivāla programmā sestdien plkst. 17.30 Pilsētas jahtkluba akvatorijā plānota vēsturisko kuģu kauja, kuru varēs vērot ikviens interesents, bet pēc tās Daugavā notiks vēsturisko kuģu parāde. Interesentiem būs iespēja vērot Rīgas svētku uguņošanu, atrodoties uz kuģa klāja Daugavā, kā arī doties vienas stundas izbraukumā pa Daugavu ar kādu no vēsturiskajiem buriniekiem. Atpūtas izbraukuma laikā viesi varēs piedalīties buru uzvilkšanā un izmēģināt spēkus pie burinieku stūres rata. Biļetes izbraucieniem ir pieejamas „Biļešu servisa” kasēs.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā