Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

Šovasar vegāni pulcēsies īpašā festivālā Rīgā

© Scanpix

Jau šovasar, 2017.gada 26.augustā, notiks Latvijas pirmais Vegānfestivāls. Festivāla apmeklētājus K. K. fon Stricka Villā gaidīs izglītojoši pasākumi, gardi ēdieni, tirdziņš un lieliska mūzika.

Vegānisma festivāli ir populāra tradīcija daudzās Eiropas valstīs, taču Latvijā šāds pasākums tiek rīkots pirmoreiz. Tā organizēšanu uzņēmusies Latvijas lielākā organizācija dzīvnieku aizstāvībai - sabiedriskā organizācija "Dzīvnieku brīvība". "Vēlamies sarīkot tādu notikumu, kurā vienlīdz labi justos gan pārliecināti vegāni, gan tie, kas šo vārdu dzird pirmoreiz," stāsta biedrības "Dzīvnieku brīvība" vadītājs Aivars Andersons.

Pilna Latvijas pirmā Vegānfestivāla programma tiks izziņota drīzumā, taču jau šobrīd zināms, ka tajā norisināsies gan aizraujošas lekcijas par vegānismu un dzīvnieku tiesībām, gan iedvesmojošas meistarklases ar Latvijas spēcīgākajiem augu valsts ēdienu meistariem, gan pašmāju mūziķu koncerti un tirdziņš. Visi Vegānfestivāla pasākumi apmeklētājiem būs pieejami bez maksas.

Scanpix

Savu atbalstu Latvijas pirmajam Vegānfestivālam jau izteikušas vairākas sabiedrībā pazīstamas personas, tostarp dziedātāja Dināra Rudāne, dizainere Aļona Bauska, kā arī fitnesa treneris Kristaps Vilde. "Mana enerģija, spēks un garīgums ir cieši saistīti ar gaļas izslēgšanu ikdienā," par savu motivāciju kļūt par Vegānfestivāla vēstnesi stāsta Dināra Rudāne. Visus festivāla vēstnešus apmeklētāji varēs sastapt Vegānfestivāla lekciju, meistarklašu, tirdziņa un koncerta ietvaros K. K. fon Stricka Villā, Aristīda Briāna ielā 9.

Šobrīd aktīvi notiek dalībnieku - vegānisku ēdienu, kosmētikas un citu produktu ražotāju, tirgotāju un ēdinātāju, kā arī mākslinieku un mūziķu - pieteikšanās festivālam. Dalībnieku vai brīvprātīgo anketu var aizpildīt Vegānfestivāla mājaslapā. Turpat, kā arī festivāla sociālo tīklu profilos Facebook, Twitter un Instagram var uzzināt vairāk par vegānismu, pašu festivālu un tā jaunumiem.

lietošanas.