Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

AKTĪVA ATPŪTA: 15 skaistākie velomaršruti Rīgā

Tiem, kuriem velobraukšana ir sirdslieta, tuvojoties vasaras sezonai, rodas jautājums, kādus jaunus maršrutus apzināt. Atsaucoties uz interneta vietnē Velovietas.lv pieejamo informāciju, izveidots TOP 15 pieturvietu apskats Rīgā, norādot būtiskākās iezīmes katrā no šiem Rīgas punktiem.

Anita Austvika

Daugavgrīvas sala. Šo Rīgas vietu var aplūkot tie, kas būs gatavi pārvarēt grūtības. Neatņemama brauciena sastāvdaļa būs iespēja izbaudīt gan Daugavgrīvas mežus, gan jūru, gan skatu uz Daugavgrīvas dabas liegumu.

Imanta un Anniņmuiža. Klasiskie Padomju laika rajoni, Anniņmuižas parks un Kleistu mežs - šim maršrutam piemīt nenoliedzams šarms, bez tam tas ir viegli izbraucams.

Dzirciems, Nordeķi, Ilģuciems. Romantisks un apbūves ziņā daudzveidīgs brauciens, kura laikā būs iespējams gan apskatīt krāšņo Botānisko dārzu, gan priecāties par koka namiņiem, Mārtiņa baznīcu, Daugavgrīvas ielas apbūvi un Dzegužkalnu.

Ķīpsala. Unikāla apbūve, klusas un mierīgas ieliņas, rāmais Zunds un brīnišķīgs skats no Balasta dambja. Izcils maršruts, ja darba dienas vakarā vēl negribi braukt mājās, bet nekur tālu prom no centra arī neizdodas tikt.

Zasulauks, Zolitūde, Šampēteris, Pleskodāle. Maršruts aizvedīs uz Zolitūdi, ļaus apskatīt Šampētera dižozolu un beidzot vedīs uz Kalnciema ielu ar tās unikālo apbūvi un mākslinieku kvartālu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā