Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

ATPŪTA: Šodien Rīgā norisināsies gaumīgais Tvīda brauciens

© Publicitātes foto

Sestdien, 22.aprīlī, ar ikgadējo Tvīda braucienu tiks atklāts spilgtākais velokultūras notikums - Rīgas Velo nedēļa, ziņo Rīgas pašvaldība.

Tvīda brauciens ir dzīvespriecīga velosipēdu parāde, kas guvusi lielu atsaucību pasaules lielākajās metropolēs - Londonā, Ņujorkā, Parīzē, Sanfrancisko, Honkongā, Tokijā, Sidnejā u.c. Arī Rīgā tas jau septīto gadu pulcēs simtiem uzposušos velobraucēju un modes cienītāju.

Tvīda brauciens ir ikgadējs velobrauciens, kur galvenā tradīcija ir veclaicīgo velosipēdu un īpašo retro tērpu parāde. Pirmais šāda veida brauciens notika Londonā 2009. gadā. Latvijā braucienu organizē Latvijas Veclaiku divriteņu klubs, lai veicinātu riņebraucēju kultūras attīstību pilsētā un atdzīvinātu Latvijas spilgtās velokultūras tradīcijas.

Pulcēšanās Tvīda braucienam sāksies no plkst. 14:00 Esplanādē pie Raiņa pieminekļa. Tur interesentus un dalībniekus izklaidēs Velo orķestris un Laikmetīgā cirka priekšnesumi, bet Tvīda viktorīnā būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas un laimēt vērtīgas balvas. Sapucēties atbilstoši laikmetam palīdzēs Matu un ūsu meistardarbnīcā.

Tvīda brauciens sāksies plkst.16.00 un šogad vedīs cauri skaistajai Pārdaugavai, bet noslēgsies hipsterīgākajā Rīgas namā - K. K. fon Stricka villā, kur ar muzikāliem un deju priekšnesumiem uzstāsies Swing Dance un grupas Billy B, kā arī sasildīs dzērieni no Paulig Latvija.

Viss, kas vajadzīgs, lai piedalītos braucienā, ir velosipēds un gaumīgs ietērps - sākot ar 19. gadsimta frakām un vakarkleitām un beidzot ar sešdesmito gadu rokenrola modi. Kā katru gadu, arī šogad izcilāko tērpu autoriem būs sarūpētas īpašas balvas.

Arī šogad Rīgas Velo nedēļas pasākumi ir paredzēti visiem galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem - riteņbraucējiem, velosportistiem, velotūristiem, bērniem un kājāmgājējiem, arī tiem, kuri ikdienā pārvietojas ar auto.

Vairāk par Tvīda braucienu un Rīgas velo nedēļas pasākumiem uzzini www.rigasvelonedela.lv

Rīgas Velo nedēļu rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Velo nedēļas biedrību, kurā apvienojušies pilsētas aktīvākie velobraucēji.