Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Atpūta

IESKATIES: Noskaidrotas mierīgākās vietas Rīgā

©

Kādā blogā publicēts Rīgas mierīgāko vietu apkopojums, kur pilsētas vide paglābties no pūļa un mierīgi pavadīt laiku ar tuvajiem.

Zaķusalā (1)
Kas ir ideāla piknikošanas vieta ar brīnišķīgu skatu uz Vecpilsētas torņiem un Daugavu. Šeit ļoti reti sastapsi kādu citu cilvēku, ja nu vienīgi pa laikam kādu makšķernieku vai laivu piestājam, tāpēc jūties ērti noklāt pledu un uzrīko savu ideālo pikniku neviena netraucēts!

Andrejsalas apkārtnē (2)
Šeit parasti braucam divatā ar mīļoto, bērniem šī vieta nebūs piemērota. Ja ir luste, paņemam riteņus un braucam ar tiem, taču jāatzīst, ka visbiežāk ar auto, darba dienai noslēdzoties. Ja agrāk Andrejsala bija daudz plašāk pieejama miera meklētājiem, tagad tiem jādodas tālāk uz kuģu piestātnes pusi. Atliek tikai cerēt, ka labākās vietas nav aizņemtas.

Zunda dārzā (3)
Šī vieta manu sirdi iekaroja pavisam nesen, kad gandrīz vai netīšām iemaldījāmies šeit ar mīļoto. Lai gan pirmajā reizē bijām divatā, esmu šo vietu atzinusi par bērniem draudzīgu – ir vieta, kur izskraidīties, ko papētīt un iepazīt. Kā arī šī, manuprāt, ir perfekta vieta, lai lasītu grāmatu. Šeit ir grāmatas lasīšanas aura, es pat teiktu, klusums un miers, melni burti uz baltas lapas un saules čuksti. Līdzās tam visam, teritorijā ir apskatāmi arī vairāki mākslas objekti, turpat ir arī mākslas centrs un reizi pa reizei tiek rīkoti arī kultūras pasākumi. Paldies, Free Riga!

Šīs noteikti nav vienīgās vietas, kuras ir vērts apmeklēt, ja meklē mieru pilsētā. Tā nu pagadījās, ka tieši šīs augstākminētās trīs miera vietas apmeklējām pēdējā laikā, taču, lūk, zemāk vēl desmit vietas, kuras iesaku jums apmeklēt šovasar –

Spīķeru promenāde (4) – iemīlēju šo vietu no pirmā acu uzmetiena, kad tā tika atklāta. Šķiet, ka reti kas manai acij tīkams pēdējā laikā tiek radīts pilsētvidē, šeit tik tiešām var atrast mieru vien harmoniskās uzbūves dēļ.

Lidostas apkaime (5) – ja vēlies ko mazliet interesantāku, kā lidmašīnu vērošanu.

Mežaparka dziļākie nostūrīši (6) – un noteikti ne tie, kur uz katra stūrīša pārdod cukurvati. Ja tā kārtīgi izpēta Mežaparku, tad atradīsi ne vienu vien miera nostūrīti tieši sev.

Botāniskais dārzs Pārdaugavā (7) – šī gan ir vienīgā vieta, kurai Tev laicīgi vajadzētu sagatavot ieejas maksu, taču tā brīnšķīgi harmoniskā sajūta, ar kuru pametīsi šo vietu būs tā vērta.

Mangaļsalas mols un apkārtne (8) – ideāla vieta garākām pastaigām.

Ķīpsalas pludmale (9) – nupat, nupar jau sakopta un attīstījusies, lai būtu prieks pavadīt tur laiku.

Viesturdārzs un Triumfa Arka (10) – vislielākā laime man ir barot pīlītes zem vītola, kas sniedz glāsīt zemi.

Ziedoņdārzs (11) – lai gan arī pirms atjaunošanas šis parks bija satriecošs, tagad tas ir īpaši pievilcīgs un papildināts ar dažādām aktivitāšu iespējām gan bērniem, gan suņukiem.

AB Dambis (12) – līdzīgi kā Zaķusala ar varenu skatu un absolūtu mieru, noskatoties kā pretējā krastā joņo pilsēta.

Arkādijas parks (13) – ko uzskatu par vienu no vispievilcīgākajiem parkiem pilsētā, ideāls romantiskām pastaigām.

http://la-tone.com/mierigakas-vietas-riga/