Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

4.maijā Doma laukumā plānotas vērienīgas muzikālas svinības

© F64

Rīgā, Doma laukumā, 4.maijā notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas 25 gadu jubilejas svinības.

Svētku koncertprogramma Doma laukumā sāksies plkst.12.30 ar koncertu "Pavasara dziesmas", kurā uzstāsies grupas "Zari", "Dabasu Durovys", "Laimas Muzykanti", "Elektrofolk", kā arī Nepieradinātā folka orķestris un mūsdienu tautas mūzikas grupa "Jauno Jāņu orķestris".

Savukārt plkst.20.00 sāksies koncertprogramma "Brīves dziesmas". Tajā piedalīsies Vidzemes kamerorķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā, solisti Aija Vītoliņa, Vineta Elksne, Agnese Rakovska, Goran Gora, baritons Armands Siliņš, Daumants Kalniņš un Imants Daksis. Muzikālo daļu veidos gan Latvijas Neatkarības atgūšanas laika populārākās dziesmas no grupu "Līvi", "Zodiaks", "Pērkons", "Sīpoli" un "Turaidas roze" repertuāra, gan rokmūzikas skaņdarbi ar Raiņa vārdiem. Koncertā gaidāmi arī īpaši muzikāli pārsteigumi - grupas "Inokentijs Mārpls" dziesma simfoniskā orķestra un operas baritona izpildījumā, kā arī versijas par grupas "Aurora" un Edgara Liepiņa 80.gadu pankroka kolektīva dziesmām.

"Koncertprogramma "Brīves dziesmas" būs muzikāli poētisks vēstījums par valstiskās neatkarības atgūšanu pirms 25 gadiem un par brīvību cilvēku apziņā šodien. Koncertā vēsturiski fakti un cilvēku atmiņas mīsies ar Raiņa 20.gadsimta sākumā rakstītajām atziņām un tādu simbolu kā Saule, Pērkons, Daugava apspēli", tā koncertprogrammas "Brīves dziesma", ideju un vēstījumu raksturo koncerta veidotāji, Biedrības "I Did It" pārstāvji.

Valsts svētkos, 4.maijā, Rīgā paredzēta plaša kultūras pasākumu programma, tajā skaitā svinīgais pasākums pie Brīvības pieminekļa un kompozīcijas "Ziedu Latvija" veidošana, dienas un vakara koncerts Doma laukumā, sarīkojums "Visi ceļi ved uz Rīgu" ģimenēm ar bērniem Vērmanes dārzā, deju lielkoncerts "Dod man spēku, dod man laiku" Ķīpsalas hallē, tradicionālais 4. maija Latvijas filmu maratons kinoteātrī "Splendid Palace", kā arī koncerti un izstādes Rīgas kultūras centros.