Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Svētku pasākumi Rīgā pulcējuši vairāk nekā 120 000 apmeklētāju

© F64 Photo Agency

Vakar Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 23.gadadienas pasākumos Rīgā piedalījušies vairāk nekā 120 000 cilvēku, aģentūru LETA informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību daļa.

Ar plašu kultūras un sporta pasākumu klāstu Rīgā atzīmēja Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Uz svinībām 11.novembra krastmalā visas dienas garumā pulcējās 25 000 iedzīvotāju, piedaloties Pavasara sporta festivālā, Otrajās lielās virves vilkšanas sacensībās, kurās šogad uzvarēja Daugavas kreisais krasts, kā arī apmeklējot svētku lielkoncertu "Samīļo Latviju jeb pavasarīgs dzimšanas dienas ceļojums".

Vairāk nekā 35 000 iedzīvotāju un pilsētas viesu apmeklējuši atjaunoto Ziemeļblāzmas pili un tās parku. Ievērojams skaits cilvēku - vairāk nekā 5000 - piedalījušies arī fiziskās nodarbēs jaunizveidotajā Lucavsalas aktīvās atpūtas parkā. Šogad īpaši bija padomāts par to, lai pasākumi norisinātos ne tikai pilsētas centrā, bet arī apkaimēs.

Vērienīgs skaits iedzīvotāju jau apskatījuši pēc renovācijas atvērto Kultūras pili "Ziemeļblāzma" un parku.

Sportiski aktīvs pasākums "Atklājam Lucavsalu" notika jaunatklātajā Lucavsalas atpūtas zonā. Tā apmeklētāji varēja iesaistīties fiziski veselīgās aktivitātēs, kā arī vērot dejotāju un mūziķu priekšnesumus.

Savukārt Daugavas promenādē Ķengaragā risinājās pasākums ģimenēm "Uzgavilēsim priekšpilsētai!".

Uz AB dambja un peldošajā mākslas galerijā "Noass" notika Mākslas un mūzikas plenērs "Cilvēks pilsētā", kur uzstājās dažādas radošās studijas, priekšnesumus sniedza Rīgas mūzikas skolu audzēkņi, darbojās animācijas un radošās darbnīcas.

Rīdziniekiem un pilsētas viesiem 4. maijā kā jauks svētku pārsteigums bija sagādāts arī gaisa balonu šovs "Rīgas vīzijas", kura laikā notika balonu lidojumi virs Rīgas, bet pēc 11. novembra krastmalā notikušā lielkoncerta uz AB dambja bija vērojama balonu "starošana".

Svētkos jau tradicionāli pie Brīvības pieminekļa visas dienas garumā tika veidota "Ziedu Latvija", kas būs apskatāma līdz pat 6.maijam.

Pasākumi risinājās arī Rīgas kultūras centros un muzejos, kā arī kinoteātrī "Splendid Palace", kur notika tradicionālais Latvijas filmu maratons. Īpašs svētku pasākums notika arī Vērmanes dārzā, kur dienas pirmajā pusē dažādas aktivitātēs varēja iesaistīties bērni, bet vakarā interesentus pulcēja rokkoncerts "Baltijas Rok-raksti".

Taču arī 5.maijā ikvienam interesentam ir iespēja iepazīties ar atjaunoto pili un tās parku, baudot teritorijā muzicējošo grupu un populāru mūziķu uzstāšanos. Jau no plkst.12 parkā muzicēs gan pūtēju orķestri, gan džeza, vokālās un deju grupas, kā arī solisti Markuss Riva, Jenny May, Ieva Kerēvica un Daumants Kalniņš. Koncertu klausīties varēs arī pils kamerzālē, bet lielajā zālē būs iespēja vērot Rīgas Baleta teātra sniegumu. Tāpat pils telpās apmeklētāji varēs iesaistīties dažādās radošajās darbnīcās un turnīros, kā arī noskatīties filmu par pils rekonstrukciju. Arī parkā būs iespēja iesaistīties spēlēs un rotaļās, vērot improvizācijas teātra priekšnesumus, piedalīties sportiskās aktivitātēs un aplūkot plašu apkārtni no atjaunotā skatu torņa.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītie pasākumi notiek ar Rīgas domes atbalstu.