Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Par godu valsts svētkiem Rīgā šodien būs plaša kultūras un sporta pasākumu programma

© f64

Par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai Rīgā šodien notiks dažādi koncerti, sporta aktivitātes, mākslas un mūzikas plenērs, bērnu un ģimeņu izzinošās un atraktīvās nodarbes, kā arī tradicionālās "Ziedu Latvijas" veidošana pie Brīvības pieminekļa.

Kā norāda Rīgas dome, šogad īpaši padomāts par to, lai pasākumi norisinātos ne tikai pilsētas centrā, bet arī apkaimēs.

Rīdziniekiem un pilsētas viesiem šodien kā jauks svētku pārsteigums sagādāts gaisa balonu šovs "Rīgas vīzijas", kura laikā notiks balonu lidojumi virs Rīgas, to demonstrējumi atsaitē, bet pēc 11.novembra krastmalā notikušā lielkoncerta uz AB dambja būs vērojama balonu "starošana".

Sportiski aktīvs pasākums notiks jaunatklātajā Lucavsalas atpūtas zonā, kurā būs ģimeņu stafetes, aktivitātes bērniem, minigolfs, veikborda un kaitborda sacensības, velotriāls jauniešiem un nūjošana senioriem. Pasākumā "Atklājam Lucavsalu" ikviens apmeklētājs varēs iesaistīties fiziski veselīgās aktivitātēs, kā arī vērot dejotāju un mūziķu priekšnesumus.

Svētkos jau tradicionāli pie Brīvības pieminekļa visas dienas garumā no plkst.11 līdz 21 tiks veidota "Ziedu Latvija", bet no plkst.11 līdz 13.50 notiks Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru defilē. Plkst.14 paredzēta ziedu nolikšanas ceremonija.

Svētki tradicionāli tiks svinēti 11.novembra krastmalā, kur ikviens iedzīvotājs aicināts piedalīties "Pavasara sporta festivālā". Tajā fiziski aktīvas nodarbes paredzētas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Sporta aktivitātes krastmalā noslēgsies ar otrajām lielās virves vilkšanas sacensībām, bet pēc tām būs koncerts "Laiks svinēt" ar dīdžeju un jauno grupu piedalīšanos. No plkst.19 līdz 22 vakarā uz lielās skatuves notiks svētku lielkoncerts "Samīļo Latviju jeb pavasarīgs dzimšanas dienas ceļojums", kurā muzikālos priekšnesumus sniegs pazīstamākie latviešu solisti, "TV 3" šova "Koru kari" dalībnieki, bet koncerta noslēgumā paredzēta grupas "Instrumenti" uzstāšanās.

Vērienīgs pasākums šodien un rīt, 5.maijā, gaidāms Vecmīlgrāvī, kur pēc plašiem renovācijas darbiem apmeklētājiem tiks atvērta gan kultūras pils "Ziemeļblāzma", gan apkārtējais parks. Abas dienas parka teritorijā muzicēs dažādas grupas, populāri dziedātāji un mūziķi. Pasākuma dalībnieki varēs iesaistīties jautrās atrakcijās bērniem, radošās aktivitātēs, kā arī doties ekskursijā pa "Ziemeļblāzmas" pili un vērot jūru, Daugavu un Vecmīlgrāvja apkārtni no parkā atjaunotā skatu torņa.

Uz AB dambja un peldošajā mākslas galerijā "Noass" notiks Mākslas un mūzikas plenērs "Cilvēks pilsētā", kur uzstāsies dažādas radošās studijas, priekšnesumus sniegs Rīgas mūzikas skolu audzēkņi, būs animācijas darbnīca Nila Skapāna vadībā, ilustrāciju darbnīca "TuRīga" Karīnas Volbetas vadībā, kā arī varēs nodarboties ar zīmēšanu, līmēšanu un veidošanu pēc sirds patikas.

Tāpat šodien svinības risināsies Daugavas promenādē Ķengaragā, posmā no Kaņieru ielas 15 līdz Kvadrāta ielai. Šeit notiks pasākums ģimenēm "Uzgavilēsim priekšpilsētai", kura laikā paredzētas dažādas sportiskas aktivitātes, šaha un galda tenisa turnīri, mākslas plenērs un radošās darbnīcas, orientēšanās spēle "Gadsimtu elpa Daugavas promenādē". Tāpat būs apskatāmas izstādes un izrāde bērniem pēc Astrīdas Lindgrēnas darba "Pepija Garzeķe" motīviem, paredzēta pūtēju orķestra "Auseklītis" un Bērnu un jauniešu centra "Daugmale" kolektīvu uzstāšanās.

Svētku pasākumi tiks rīkoti Rīgas kultūras centros un muzejos, kā arī kinoteātrī "Splendid Palace", kur notiks tradicionālais Latvijas filmu maratons. Īpašs svētku pasākums būs Vērmanes dārzā, kur dienas pirmajā pusē dažādas aktivitātes paredzētas bērniem, bet vakarā notiks rokkoncerts "Baltijas rok-raksti", kurā kopīgā noskaņā vienosies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas rokgrupas.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītie pasākumi notiek ar Rīgas domes atbalstu. Papildinformācija par pasākumiem pieejama interneta vietnē "www.kultura.riga.lv". Rīgas dome gan piebilst, ka nelabvēlīgos laika apstākļos svētku programmā iespējamas izmaiņas.