Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā atzīmēs Starptautisko Ģimenes dienu

15. maijā tiek atzīmēta Starptautiskā Ģimenes diena, kuru pasaulē svin jau kopš 1994.gada. Šogad ģimenes dienai veltītie sarīkojumi un koncerti Rīgā sāksies jau no piektdienas, 13. maija.

13. maijā no plkst. 14.00 līdz plkst. 23.00 Ziedoņdārza parkā notiks Ziedoņdārza svētki 2011, kur parka teritorija pārtaps par plašu ģimenes māju, aicinot svētku apmeklētājus paviesoties katrā no istabām. Viesistabā būs iespēja vērot koncertuzvedumus un iestudējumus lielajā TV ekrānā, vannas istabā iepazīties ar fotolaboratorijā paveikto, bibliotēkā klausīties Ziedoņdārza apkaimes iedzīvotāju stāstus, bērnistabā piedalīties rotaļās, guļamistabā ļauties atpūtas noskaņām kā arī garāžā baudīt alternatīvo mūziķu sniegumu. Šī gada svētku viesi būs Samanta Tīna, Lauris Dzelzītis, Pulsa efekts, Cacophonics, impovizācijas teātris u.c. lieliski un atraktīvi mākslinieki.

Savukārt Kultūras un tautas mākslas centrs „Ritums” ielūdz visus interesentus uz folkloras kopas „Laiva” pasākumu „Šūpo mani, māmuliņa”. Koncerts notiks 13. maijā plkst. 18.00.

14. maijā plkst. 12.00 un plkst. 18.00 koncerti Rīgas Kongresu namā – Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālā studija „Knīpas un Knauķi” ielūdz uz ģimeniskām 40 gadu dzimšanas dienas svinībām koncertos „Kāpiet tik iekšā, Knīpas un Knauķi būs priekšā!”. Komponisti Andris Sējāns un Jānis Ķirsis mums visiem dāvina īpaši dzimšanas dienai un īpaši jubilāriem rakstītas dziesmas ar I.Zanderes, J.Šipkēvica, latviešu tautas dziesmu, M. Cielēnas, M. Čaklā, Raiņa un Aspazijas vārdiem.

Starptautiskajā ģimenes dienā 15. maijā norisināsies arī Mazās Ģildes 145. jubilejai veltītie Amatu ielas svētki, kuros katrs varēs piedalīties, kopā noaust svētku gobelēnu, radīt gleznu, nofotografēties kādā senatnīgā tēlā un apmeklēt Mazās Ģildes namu. Amatu ielas apmeklētājus sagaidīs amatnieki un mākslinieki, aicinot iepazīties ar dažādu amatnieku prasmes demonstrējumiem. Mazās Ģildes dārziņā muzicēs mūziķi un mākslinieku grupas. Bērniem būs iespēja piedalīties konkursos un atrakcijās, apgūstot senās pilsētas tradīcijas.

Vairāki koncerti, kuros būs iespējams vienoties kopīgā dejā un klausīties bērnu balsīs, notiks svētdien, 15. maijā. VEF Kultūras pils piedāvā apmeklēt latviešu tautas rotaļu un danču sarīkojumu ģimenēm ar bērniem, kā arī aicina uz koncertu „Kopā mīļāk” ar vokālo ansambļu „Saulēniņi”, „Poppy” un Mazo dziedātāju konkursa „Cālēns 2011” laureātu piedalīšanos.

Tajā pašā laikā visas ģimenes aicina apmeklēt arī Rīgas Jūgendstila un Rīgas Porcelāna muzeju, kuri no plkst. 14.00 līdz plkst. 17.30 savus apmeklētājus sagaidīs ar mūzikas priekšnesumiem un aicinās piedalīties radošajā darbnīcā.