Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Poliščuka teātri nav slēgusi

Savulaik režisores Gaļinas Poliščukas (TP) vadītā Teātra observatorija, kad tā atradās Tērbatas ielā, izcēlās ar vērienīgo izrāžu skaitu, mēnesī pārsniedzot pat 30 izrāžu. Jaunajās telpās – Rīgas Kongresu nama jaunajā zālē – šomēnes izrādes nenotiek, novembrī un decembrī paredzēta tikai 21 izrāde.

"Pēc daudzkārtējiem skatītāju lūgumiem, kā arī Observatorijas ērtību dēļ nācās mainīt biļešu iegādes pakalpojuma nodrošinātāju un pāriet uz Kongresa namā esošo Biļešu servisa sistēmu. Paradoksāli, bet šī pāreja uz divām nedēļām paralizēja biļešu iegādi un diemžēl divas izrādes – Ilgu tramvajs un Ja tevis nebūtu. Kabīrija. R. Paula melodijas – nācās atcelt. Teātrmīļi tās varēs noskatīties novembrī un decembrī," Neatkarīgajai stāsta Teātra observatorijas galvenā administratore Lāsma Matjuka.

Viņa norāda, ka novembrī plānotās 12 izrādes tik mazam kolektīvam ir labs rādītājs, jo katra izrāde esot jāmēģina, jāpielāgo dekorācijas, tās jāmontē, jāveido jaunas gaismas. Tāpat darbs turpinās pie jauniestudējumiem. Tā novembra beigās Observatorijā paredzēta pirmizrāde Zālamana pēdējā mīla, tāpēc divas nedēļas paredzētas tikai mēģinājumiem.

"Observatorijā strādā mazs kolektīvs. Piemēram, skatuvnieki, kuri demontē un montē dekorācijas, strādā arī par skaņotāju un gaismotāju, kā arī palīdz iekārtot teātri. Slodze ir liela, bet teātrim nav 100 000 latu mēnesī kā citiem teātriem, lai varētu strādāt milzīgs darbinieku skaits, kur katrs atbild tikai par vienu konkrētu uzdevumu," precizē G. Poliščukas teātra pārstāve.