Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pēc rekonstrukcijas durvis ver "Lido" "Vērmanītis"; ieguldīti 830 000 eiro

© f64

Piektdien pēc mēnesi ilgas renovēšanas durvis klientiem vērusi "Lido" ēdināšanas iestāde "Vērmanītis", kuras pirmās kārtas rekonstrukcijā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Lido" investējis 830 000 eiro,pavēstīja kompānijā.

""Lido" "Vērmanītis" darbojas kopš 1999.gada, un arī toreiz, verot durvis, tas bija pilnīgi jauns un nebijis koncepts. Tāpat arī tagad - šis būs modernākais "Lido" pašapkalpošanās restorāns gan interjera un tehnoloģiju, gan piedāvājuma ziņā," sacīja "Lido" īpašnieks un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.

Uzņēmums rekonstrukcijas pirmajā kārtā īpašu licis uz jaunajām tehnoloģijām, aprīkojot "Lido" ēdināšanas iestādi ar jaunākās paaudzes ventilācijas sistēmu un ražošanas iekārtām un pannām. Savukārt "Vērmanīša" interjers pārveidots saskaņā ar jauno, mākslinieces Evijas Ķirsones "Lido" dizaina konceptu, kas pirmo reizi tika prezentēts "Lido" restorānos Berlīnē.

"Vērmanītis" iekštelpās varēs uzņemt līdz pat 120 klientu vienlaikus, un vasaras sezonā darbosies arī āra terase.

Kompānijas pārstāvji informēja, ka līdz jūnija beigām "Vērmanītī" plānots atklāt un prezentēt grila ēdienu un vrapu zonu, kurā klienti varēs baudīt arī vistas un cūkgaļas girosu. Līdz ar jauno zonu ieviešanu "Vērmanītī" tiks radītas papildu 20 jaunas darba vietas un kopumā tajā strādās teju 75 darbinieki.

Rekonstrukcijas otrā kārta turpināsies nākamā gada sākumā, kad pārbūve un jauna ēdināšanas koncepta ieviešana notiks "Vērmanīša" pagrabstāvā.

Pēc kompānijas pārstāvju iepriekš vēstītā, "Lido" grupas kopējais apgrozījums pērn sasniedza gandrīz 58 miljonus eiro, kas ir pieaugums salīdzinājumā ar 2016.gadu, kad "Lido" grupas apgrozījums bija 45 miljoni eiro.

Uzņēmums dibināts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 992 428 eiro. Pēc kompānijā vēstītā, "Lido" kapitālā Ķirsonam pieder apmēram 75% akciju. "Lido" grupā ietilpst trīspadsmit restorāni un trīs veikali Rīgā un tās apkaimē, trīs restorāni Tallinā, divi restorāni "Kirsons" un ražotne Berlīnē, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja Rīgā.