Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sola, ka ūdenskristības neatkārtosies

© Raitis Plauks, F64 Photo Agency

Vasarā Rīgā tiek testēti siltummezgli – a/s Rīgas siltums (RS) veic hidrauliskās pārbaudes, lai konstatētu vājās vietas un salabotu tās pirms apkures sezonas. Šovasar hidrauliskās pārbaudes jau sākušās.

Daļas māju iedzīvotājiem bez karstā ūdens nācās iztikt ilgāk nekā līdz šim, jo nami netika pieslēgti siltummezgliem un ēkās nebija atjaunota karstā ūdens padeve. Siltumtīklu apkopi pašvaldības uzņēmuma Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) pārvaldītajās daudzdzīvokļu mājās veic PS Siltumserviss Rīga, un šādas ūdenskristības pilnsabiedrība nebija gaidījusi. RS savā mājaslapā pat ievietoja skaidrojumu, jo, pēc ieraduma, iedzīvotāji zvanīja uz RS, lai noskaidrotu, kāpēc dzīvokļos nav karstā ūdens. Jau hidrauliskās pārbaudes dienā 8. jūnijā RS pabeidza Daugavas labā krasta siltumtīklu hidraulisko pārbaudi un deva apsaimniekotājiem atļauju pieslēgt siltummezglus, atjaunojot ēkās karstā ūdens padevi. Stundu pirms pusnakts siltumtīklu ūdens bija uzsildīts līdz tādai temperatūrai, lai 99,9 procenti centralizētajai siltumapgādes sistēmai pieslēgto ēku iedzīvotāji varētu saņemt karsto ūdeni. Naktī uz sestdienu, 9. jūniju, RS novērsa trīs lielākos defektus, tajā skaitā Stirnu ielā, nodrošinot iespēju praktiski visiem iedzīvotājiem sestdienas rītā saņemt karsto ūdeni. Arī citu ēku iedzīvotājiem bija nodrošināta iespēja saņemt karsto ūdeni no cita pieslēguma, kamēr notika bojātā siltumtīkla remonts. Tomēr, pēc RS informācijas, karstā ūdens nebija 200 RNP pārvaldītajās mājās.

Nākamnedēļ, 19. jūnijā, hidrauliskā pārbaude plānota plašā Rīgas teritorijā - Daugavas kreisajā krastā: Imantā, Zolitūdē, Iļģuciemā, Grīvā, Dzirciemā, Dzegužkalnā, Āgenskalnā, Zasulaukā, Šampēterī, Kalnciemā, Daugavgrīvas un Trijādības ielu, Aleksandra Grīna bulvāra un Raņķa dambja rajonā. Iedzīvotāji ir nobažījušies, vai karstā ūdens padeve tiks atjaunota laikus. Vai būs pietiekami daudz darbinieku, kuri varēs pieslēgt ēkas centralizētajai siltumapgādei?

RNP Komunikācijas nodaļas vadītājs Krists Leiškalns atbild, ka RNP ir informēts par situāciju hidrauliskās pārbaudes laikā un pēc tam, kā arī fiksē visas pārējās iedzīvotāju sūdzības. Siltumserviss Rīga nepilnības novērš, un nākamo hidraulisko pārbaudi Daugavas kreisā krasta iedzīvotāji var gaidīt bez pārlieka satraukuma - visam jābūt sakārtotam tā, lai rīdzinieki karsto ūdeni saņemtu bez kavējuma.

***

HIDRAULISKĀS PĀRBAUDES RĪGĀ

• Imantā, Zolitūdē, Iļģuciemā, Grīvā, Dzirciemā, Dzegužkalnā, Āgenskalnā, Zasulaukā, Šampēterī, Kalnciemā, Daugavgrīvas un Trijādības ielās, Aleksandra Grīna bulvāra un Raņķa dambja rajonā - 19. jūnijā.

• Vecmīlgrāvī - 18. jūlijā.

• Brekšos - 24. jūlijā.

• Daugavgrīvā - 31. jūlijā.

• Par hidraulisko pārbaužu laikā konstatētajām zaļganas krāsas ūdens noplūdēm iedzīvotājiem nekavējoties jāziņo pa diennakts bezmaksas Klientu palīdzības dienesta tālruni 80 0000 90.